avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Peru

Min št. udeležencev: 15
Država: Peru

Vstopna točka: Letališče

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. dan: NOVA GORICA – LIMA (večerja)

Zbor potnikov na Beneškem letališču in prijava na polet. Čez eno večjih evropskih letališč bomo poleteli v Južno Ameriko. Po pristanku v večernih urah v Limi transfer do hotela. Namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: LIMA (zajtrk, večerja)

Po zajtrku bomo dan posvetili celodnevnemu ogledu glavnega mesta Peruja. Lima je bila nekoč zaradi svoje lege najpomembnejše mesto v Latinski Ameriki. Sledi zunanji ogled starega mestnega jedra in sodobnega dela mesta z vrsto pomembnih znamenitosti: osrednji trg Plaza Mayor z mestno hišo ter katedralo, vladno palačo, Palacio Torre z značilnimi lesenimi balkoni. Sledil bo obisk muzeja Larca Herrera, ki ima od leta 1926 najširšo svetovno zasebno zbirko inkovskih zakladov, vključno z zlatimi maskami ter obsežno zbirko orožja. Muzej razpolaga tudi s 45.000 kosi keramike, pristnimi mumijami, zbirko poezij in značilnim tekstilom iz Paracasa. Fakultativno priporočamo ogled muzeja inkvizicije. Pot nas bo nato vodila proti obalnemu delu mesta, kjer si bomo lahko fakultativno za doplačilo ogledali zanimiv arheološki park staroselcev. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan:  LIMA – ICA – NAZCA (zajtrk, večerja)

Po zajtrk bomo našo pot nadaljevali vzdolž avtoceste Panamericana in uživali ob pogledu na Pacifiku proti mestu Ica. Spoznali bomo naraven proces izdelave značilne pijače pisco, obiskali vinsko klet in degustirali vina. Sledi obisk regionalnega muzeja in ogled zanimive razstave s prikazom življenja predinkovske kulture antičnega sveta in njihov vsakdanjik. V antropološkem delu muzeja se nahajajo zanimivi primerki podolgovatih človeških lobanj in prikaz lobanjske kirurgije antičnih Perujcev ter mumije. Kratek ogled sugestivne oaze Huacachina in vožnja proti Nazci. Na poti si bomo ogledali še delujoči antični podzemni akvedukt, po prihodu v Nazco namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: NAZCA – AREQUIPA (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku za doplačilo možnost panoramskega poleta z manjšimi letali čez znamenite črte iz Nasce, najbolj izjemnimi geoglifi, v svetovnem merilu, stvaritev kulture Nasca. Zaradi svoje velikosti, številnih figur, velikosti in narave, pa tudi zaradi kontinuitete svojega obstoja, predstavljajo eno najbolj skrivnostnih arheoloških ugank. Po zaključenem ogledu sledi pot proti Arequipi, ki leži na nadmorski višini 2325 m. Po prihodu namestitev v hotelu in nočitev. 

5. dan: AREQUIPA – PUNO  (zajtrk, večerja)

Zajtrk. Sledi ogled skoraj milijonskega mesta v Andih, ki se nahaja ob vznožju verige vulkanov. Obisk osrednje zanimivosti, samostana St. Catalina, kjer so nune stoletja živele v zavetju pred zunanjim svetom. Šele pred kratkim je bil odprt za javnost, zaradi ulic in slikovitosti pa velja za mesto v mestu. Panoramski ogled starega mestnega jedra, katerega bomo zaključili na Mirador de Yanahuara, od koder se obiskovalcu ponudi spektakularen pogled na vulkan Misti. Nadaljevanje v Puno, na obalo jezera Titikaka, ki je najvišje plovno jezero na svetu ter največje sladkovodno južno ameriško jezero. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: PUNO – JEZERO TITIKAKA  –  CUSCO  (zajtrk)

Po zgodnjem zajtrku se bomo napotili k jezeru Titicaca, ki se nahajajo na nadmorski višini 3810 metrov, meji z Bolivijo, in velja za mitološki rojstni kraj inkovske kulture. Obiskali bomo indijance plemena Uros na plavajočih trstičnih otokih, katerim trstika še danes predstavlja glavni vir življenja, saj so iz nje izdelani njihovi otočki in domovanja, plovila za ribolov, pehrana in celo zdravstveni pripomočki, videli bomo tudi značilne čolničke totora. Sledila bo vožnja s turističnim avtobusom proti mestu Cusco, ki je prepleten z bogatimi zgodbami in legendami. Med vmesnimi postanki bomo spoznali številne lokalne rokodelske obrti, ogled monumentalnega templja božanstva Viracocha v mestecu Raqchi. Nadaljevanje poti v Cusco. Namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan: CUSCO (zajtrk)

Zajtrk. Za lep začetek dneva se bomo podali na jutranji ogled mestnih znamenitosti in bližnjih razvalin. Mesto Cusco, ki je središče inkovskega kraljestva se nahaja na 3.320 metrov nadmorske višine. Nekoč je bilo bleščeča prestolnica zlata v obliki pume, dokler ni bilo popolnoma opustošeno in uničeno. Danes je to najstarejše neprekinjeno naseljeno mesto v Ameriki, ki je še vedno zelo očarljivo z zapuščino inkovskega imperija, prepleteno s kolonialno špansko arhitekturo in šarmom. Prosto popoldne za samostojne oglede. Fakultativno možnost večerje v restavraciji s folklorno predstavo. Nočitev.

8. dan: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO (zajtrk, kosilo)

Po zajtrku transfer do železniške postaje, od koder se bomo z vlakom peljali do mesta Aguas Calientes ter se od tam podali v Machu Picchu. Legendarno mesto Inkov, ki se razprostira med dvema gorama, ima najbolj ohranjeno Inkovsko zapuščino. To predvsem zaradi njegove izjemne lege na terasasto pozidani gorski planoti, visoko nad kanjonom reke Urubamba. Kosilo v eni izmed lokalnih restavracij. Po kosilu se bomo z vlakom vrnili v mesto Cusco, kjer nas bo pričakal transfer do hotela. Nočitev.

9. dan: CUSCO – LIMA – EVROPA (zajtrk)

Po zajtrku transfer na letališče in polet do Lime. Sledi polet proti Evropi. Skupina s podaljšanim programom ima namestitev v hotelu v Limi

10. dan: SLOVENIJA: Pristanek na okoliškem letališču večernih urah.