avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

ŠRI LANKA - Budina solzica v indijskem oceanu

Min št. udeležencev: 23
Država: Šrilanka

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: CELJE-LJUBLJANA-NOVA GORICA-BENETKE-COLOMBO
Prevoz potnikov iz Celja, Ljubljane, Nove Gorice (možni vstopi na poti) na beneško letališče, od koder sledi polet z enim postankom proti Colombu. Obroki in počitek na letalu.

2. DAN: COLOMBO-RIBJA TRŽNICA-SLONJA SIROTIŠNICA PINAWELLA-HABARANA
Po pristanku in ureditvi obmejnih formalnosti se odpeljemo do bližnje ribje tržnice v Negombu. Prvi stik z deželo in prva eksotika..ter toplo morje. Na poti proti slonji sirotišnici uživamo v prizorih iz vsakdanjega življenja. Obiščemo zavetišče za slone v Pinnaweli, kjer poskrbijo za mnoge mlade poškodovane ali osirotele slončke, ki bi sicer sami v naravi ne mogli preživeti. Posebno zanimivo je njihovo hranjenje in kopanje v bližnji reki. Nadaljevanje poti proti hotelu, namestitev, večerja in nočitev.

3. DAN: HABARANA-izlet v POLONARUWO in VZPON NA KAMNITI OSAMELEC V SIGIRIYI
Zajtrk. Vožnja po čudoviti pokrajini do Polonnaruwe, ki je ena od nekdanjih prestolnic singhalskega kraljestva. Med izgubljanjem po starodavnem mestu se vživimo v zlate čase nekdanje civilizacije. Domačini najbolj častijo tempelj Gal Vihara, ki predstavlja vrhunec tedanje umetnosti klesanja v skalo. Vožnja do Sigiriye in vzpon na znameniti osamelec, kjer je na vrhu nekoč stala mogočna utrdba, vhod pa je varoval mogočen lev. Med potjo občudujemo znamenite freske, z vrha pa se nam odpre veličasten pogled daleč naokrog. Vrnitev v hotel, večerja. Nočitev.

4. DAN: HABARANA-DAMBULA-MATALE-NUWARA ELIYA
Zajtrk. Na poti v Dambullo nas spremljajo tipični prizori šrilanškega življenja. Obiščemo najveličastnejši jamski budistični tempelj na otoku. Zidovi in stropi predstavljajo eno največjih poslikav na svetu. V pečinah je okoli 150 kipov Bude, od katerih je največji kip, vklesan v živo skalo, visok štirinajst metrov. Preden se dvignemo v šrilanško višavje, se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo številne eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo. Začimbe bomo lahko tudi kupili. Po slikoviti poti se vzpenjamo v kraljestvo čaja. Kmalu se znajdemo v čudovit pokrajini, ki ji pečat dajejo neskončne plantaže čaja. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: NUWARA ELIYA (plantaža čaja)-KANDY
Zajtrk. Šrilanški čaj oz. Ceylon Tea je eden od najpomembnejših simbolov otoka in proizvod, na katerega so domačini posebej ponosni. Spoznamo postopek predelave čaja in s čajem tudi nazdravimo. Sprehodimo se po čajni plantaži in mogoče ugledamo katero izmed številnih obiralk čaja. Zaradi blagodejne klime so si svoje letne rezidence tukaj omislili tudi Angleži in tu zgradili celo golfsko igrišče. Vožnja v najlepše otoško mestece Kandy, ki se je zaradi svoje lege kar 300 let upiral evropskim kolonizatorjem. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. DAN: KANDY-botanični vrt PERADENYA-tempelj BUDINEGA ZOBA-KANDY
Zajtrk. Zapeljemo se ob jezeru, obiščemo tržnico, tradicionalne delavnice, poldragi kamni…Zelo zanimiv je tudi kraljevi botanični vrt Peradeniya, kjer se bomo res lahko v miru sprehodili med tisočimi vrstami zanimiv rož in dreves. Zvečer nas navduši tradicionalna folklorna predstava in slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost, budov zob. Večerja in nočitev.

7. DAN: KANDY-COLOMBO-EVROPA
Zajtrk. Odpravimo se na ogled prestolnice Šrilanke. Colombo je staro mesto, ki so ga periodično naseljevali Arabci, Kitajci, Indijci in ostali tuji trgovci. Šrilanka je namreč od nekdaj postojanka na pomorski poti vzhod-zahod. Trgovali so predvsem s cimetom, slonovino, dragimi kamni in sloni. Tukaj je tudi parlament, konferenčni center Bandaranaike, mestna hiša. Preden se odpravimo proti Evropi, si privoščimo še zadnje nakupe in zadnjo večerjo, potem pa se odpravimo proti letališču, od koder poletimo preko vmesnega letališča proti Evropi.