avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Normandija, Bretanija in dolina Loare

Min št. udeležencev: 40
Država: Francija

Vstopna točka: Cellje, Ljubljana, Postojna, Nova Gorica

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: SLOVENIJA - PARIZ – BAYEUX - OMAHA BEACH - ARROMANCES - CAEN
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in transfer na letališče ter jutranji polet v Pariz. Po pristanku nas bo pot vodila v srednjeveški Bayeux, kjer si bomo lahko ogledali muzeja s tapiserijo kraljice Matilde, kjer je na 70 m dolgi tapiseriji upodobljen napad Normanov na Anglijo (vstopnina doplačilo). Sledi postanek obali izkrcanja Omaha beach in ogled ameriškega vojaškega spominskega pokopališča posvečenega 9387 padlim. Vožnja v Arromanches, kjer so zavezniki prvič prebili utrjene nemške položaje. Z razgledne terase lep pogled na del obale izkrcanja, kjer so še vedno vidni ostanki logistične infrastrukture. Večerja in nočitev v hotelu v okolici Caena.

2. DAN: CAEN - MT. SAINT MICHEL – ST. MALO  - SAINT BRIEUC
Zajtrk. Vožnja v do samostanskega kompleksa Mont Saint Michel, ki je ena od največjih znamenitosti Francije in umetnostno zgodovinski biser Normandije ter posebnost narave, saj je odvisno od oseke, otok ali kopno. Nato nas bo pot vodila v zanimivo in slikovito obmorsko mestece Saint Malo, pristanišče z dolgo in ponosno zgodovino pomorskih raziskovalcev, trgovcev in gusarjev. Vožnja do slovite elektrarne na plimo in oseko na reki Rance. Večerja in nočitev v hotelu v okolici mesta Saint Brieuc.

3. DAN: SAINT BRIEUC - LANNION - PLOUMANAC’H - CARNAC
Po zajtrju bomo obiskali kmetijo, ki se ukvarja s predelavo jabolk in izdelavo značilne pijače cider. Nato se bomo napotili na obalo rožnatega granita, ki slovi kot ena najlepših v Franciji in se sprehodili do svetilnika Ploumanac’h, panoramske razgledne točke. Sledi nadaljevanje poti v Carnac. Obiskali bomo najslovitejše nahajališče predzgodovinskih megalitskih arheoloških ostankov. Med številnimi menhirji, dolmeni in tumulusi bomo skušali razvozlati usodna razmišljanja naših prednikov pred 6000 – 7000 leti. Večerja in nočitev okolici kraja Vannes.

4. DAN: VANNES - ROCHEFORT-EN-TERRE - ANGERS - VILLANDRY - TOURS
Po zajtrku panoramski ogled Vannesa, atraktivnega in z obzidjem obdanega mesta. Pot nas dalje vodila v lepo ohranjeno srednjeveško vasico Rochefort-en-Terre, ki sodi med najlepše in najbolj obiskane francoske vasi. Nato se bomo podali v dolino Loare. Postanek v kraju Angers, kjer se v gradu nahaja 140 metrov dolga in bogato okrašena tapeserija Apokalipse  in nato pot nadaljevali do gradu Villandry, kjer si bom ogledali čudovite renesančne grajske vrtove. Večerje in nočitev v okolici Toursa.

5. DAN: TOURS - AMBOISE - CHAMBORD - CHARTRES - PARIZ - SLOVENIJA
Zajtrk in odhod do Amboisa. Ogled ljubkega historičnega centra, za doplačilo vstopnine možnost ogleda kraljevega gradu z grobom Leonarda da Vincija, obenem pa obiskovalcu nudi sugestiven pogled na dolino Loare. Kratek postanek ob kipu Lonarda da Vincija in nadaljevane poti proti Chambordu, enemu naj prepoznavnejših gradov na svetu zaradi edinstvene francoske renesančne arhitekture. Sledi nadaljevanje poti v Chartres in ogled znamenite katedrale z labirintom. Po zakljućenem ogledu transfer na letališče in večerni polet proti Benetkam ter transfer v Slovenijo