avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

cordoba-potovanje

Andaluzija in Gibraltar (letalo)

Min št. udeležencev: 45
Država: Španija

Vstopna točka: letališče

Status aranžmaja: Potrjen

Zahteva za dodatne informacije

1. dan:  MALAGA

Zbor potnikov na bližnjem italijanskem leališču in polet letala proti Malagi. Po prihodu sledi ogled mesta, kjer sta se rodila slavni pesnik Lorca in slikar Pablo Picasso. Mesto, ki je bilo eno zadnjih kateremu se je uspelo osvoboditi izpod maverske oblasti, slovi po svojstveni atmosferi. Avtobusni prevoz do hotela, namestitev, sledi večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: MALAGA – GILBRALTAR – CADIZ – SEVILLA

Zajtrk. Vožnja ob obali Costa Dorada do Gibraltarja, britanske enklave na španskem ozemlju. Z manjšimi avtobusi se bomo zapeljali  po serpentinasti cesti na vrh Tarikove skale, katere ime spominja na usodno izkrcanje Arabcev na evropski celini. Poleg lepega razgleda na dve morji in Afriko, si tu lahko privoščite raznovrstne drobne nakupe. Sledi vožnja ob obali Atlantika do mesta Cadiz, ki spada med najstarejša evropska mesta. Ustanovili so ga Feničani daljnega leta 1100 pr. n. št.. Cadiz je bil v 18. stoletju najbogatejše mesto Španije. Zgrajeno je na skali, ki se globoko zajeda v morje. Iz njegovega pristanišča je izplul Krištof Kolumb na eno izmed svojih odprav v Ameriko. Nadaljevanje vožnje po slikoviti pokrajini do Seville, kjer sledi namestitev v hotelu v okolici Seville, večerja in nočitev.

3. dan: SEVILLA

Zajtrk. Po zajtrku celodnevni ogled Seville, najbolj opevanega in najlepšega andaluzijskega mesta. Sevilla je ena od prvih mavrskih prestolnic. Tu se je odvijala zlata doba kolonializma, v Sevillo je prihajalo zlato iz južne Amerike, pomorščaki so prinesli fižol, paradižnik, koruzo, krompir.  Zgodovinsko mesto je okrašeno s spomeniki vseh dob, je pa tudi mesto lagodnega življenja in sedanjosti. Sprehod po mestnem središču in ogled glavnih znamenitosti kot so stolnica s stolpom Giralda, palača Alcazar in druge.  Izpustili ne bomo niti živahnega starega jedra Barrio de Santa Cruz, kjer se je največji užitek izgubiti v živahnem vrvežu uličic, si privoščiti kavico in zgolj opazovati ljudi. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: SEVILLA – CORDOBA – GRANADA

Zajtrk v hotelu. Nadaljevanje potovanja v smeri severozahoda. Postanek v idilično mirnem mestu Cordobi. Ozke ulice z belo prepleskanimi hišami in balkoni, polnimi cvetja, ji dajejo izrazit maverski videz. Mesto z bogato tisočletno zgodovino je bilo že v času Julija Cezarja glavno mesto province Hispania, kasneje emirat v sklopu kalifata Damaska in nato samostojen kalifat in ena najmočnejših srednjeveških kraljevin na Evropskih tleh. Mavri so mestu pustili neizbrisen pečat vse do španske rekonkviste. Ogledali si bomo mesto pod zaščito Unesca z eno izmed največjih mojstrovin arabske arhitekture iz časa kordovskega kalifata, eno največjih mošej na svetu, ki jo domačini imenujejo Mezquita. V poznih popodanskih urah prihod v Granado. Sprehod po večno živem Albaycinu, kjer se v pravljično četrt staplja vsa preteklost Granade. Njegovi temelji segajo v rimske čase, urbanistično je arabski, posamezni objekti pa imajo vsak svojo dušo. Zaustavili se bomo na razgledni ploščadi in se ozrli na mesto in Alhambro.  Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: GRANADA - SLOVENIJA

Po zajtrku ogled nadaljujemo z ogledi Granade, mesta zadnje trdnjave islama v Evropi. Ogled najlepšega zaklada Andaluzije - del trdnjave Alhambra z vrtovi Generalife (Generalife in Alcazaba), veličasten spomenik 700. letne vladavine arabske civilizacije. V središču mesta po želji obiščemo katedralo ter kapelico Real, v kateri lahko uživate ob pogledu na grobnici Ferdinanda in Izabele. Sledi vožnja do letališča v Malagi in polet na bližnje letališče (Benetke ali Trst)