avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Nizozemska in Belgija

Min št. udeležencev: 45
Država: Nizozemska

Vstopna točka: Vova Gorica, Ajdovščina, Ljubljana

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: NOVA GORICA - LJUBLJAN - NORDLINGEN - ROTHENBURG OB DER TAUBER - WIESBADEN
Odhod iz avtobusne postaje Nova Gorica ob 3:00 zjutraj. Vožnja mimo Beljaka in Munchna z vmesnimi postanki za oddih. Nadaljevanje vožnje po t.i. nemški Romantični cesti, potep po kateri je brez dvoma najboljša možnost, če želimo spoznati pravo, neokrnjeno srednjeveško Nemčijo. Ob njej leži več kot 20 južnonemških krajev, malo večjih in nekoliko manjših, ki so bogati z zgodovino, umetnostjo, kulturo in kulinaričnimi dobrotami. Prvi daljši postanek bomo naredili v mestecu Nördlingen z mogočnim obzidjem. Na to območje je pred več milijoni let padel meteor in ustvaril krater s premerom okoli 50 kilometrov. V mestu si bomo ogledali poznogotsko dvoransko cerkev sv. Jurija, eno največjih v južni Nemčiji, in nekaj drugih srednjeveških arhitektur, zgrajenih v značilni predalčni gradnji. Sledi za veliko ljudi najlepše mestece na tej cesti, resnično romantični Rothenburg ob der Tauber. Po očarljivih uličicah z gotskimi in renesančnimi stavbami se bomo prebili do glavnega trga z mestno hišo, ki velja za eno najlepših v Nemčiji. Nadaljevnje vožnje in namestitev v hotelu v okolici Wiesbadna. Nočitev.

2. dan: WIESBADEN – AMSTERDAM
Po zajtrku vožnja v Amsterdam. Po prihodu v glavno mesto Nizozemske zunanji ogled znamenitosti, osrednjega trga Dam, Nove cerkve, kjer so kronali kralje in Kraljeve palače. Sprehodili se bomo po živahni trgovski ulici Kalverstraad in znamenitem Cvetličnem trgu, in se ustavili ob hiši Ane Frank. Fakultativno se bomo lahko zapeljali z ladjico po številnih kanalih in spoznali mesto z vodne perspektive. Namestitev v hotelu v okolici in prenočevanje.

3. dan: ZAANSE SCHANS – VOLENDAM – KINDERDIJK - ROTTERDAM
Po nas bo pot vodila proti severu v vas Zaanse Schans, kjer se nahaja muzej na prostem s številnimi mlini na veter. Tu izdelujejo tudi znamenite cokle. Ogled ene izmed številnih coklarn. Pot nas bo dalje vodila do prijetnega ribiškega naselja Volendam. Med sprehodom po starem delu mesta se boste seznanili s tradicionalno nizozemsko arhitekturo, ki je izjemno praktična in prevzame marsikaterega obiskovalca. Sledi vožnja v Kiderdijk, kjer stoji 19 mlinov na veter iz leta 1740 in je področje z najvišjo koncentracijo le teh na Nizozemskem. Kraj slovi kot ena najpomembnejših turističnih znamenitosti te dežele in je uvrščen na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Namestitev v hotelu v okolici Rotterdama.

4. dan: BRUGE – BRUSELJ – NAMUR
Zajtrk. Nadaljevanje poti proti Bruge, kulturni prestolnici Belgije, ki je eno najbolj ohranjenih evropskih srednjeveških mest, z bogato umetnostjo in arhitekturo. Mesto obdajajo tri reke in je prepredeno z več kot 50 mostovi. Zunanji ogled znamenitosti, mestnega obzidja in vrat, stolnice, znamenitega stolpa, ki je zaščitni znak mesta in viden daleč naokrog. Po ogledu vožnja v Bruselj in panoramski ogled mestnih znamenitosti. Postanek pred Atomiumom, kraljevo palačo in sprehod po znamenitem trgu Grand Place s starimi palačami nekdanjih trgovcev ter slikovito mestno hišo. Stopili bomo tudi do simbola mesta, Maneken Pisa, majhnega bronastega dečka. Nadaljevanje vožnje proti Namurju in nočitev v hotelu.

5. dan: NAMUR – DINANT – LUXEMBOURG – NOVA GORICA
Po zajtrku vožnja v nadvse idiličen Dinant, stisnjen med visokim klifom in reko Maas (oz. Meuse), rojstni kraj Adolfa Sax-a, ki je izumil saksofon. Kratek panoramski ogled centra in vožnja v Luksemburg ter sprehod po starem mestnem jedru, ki je na seznamu Unesco-ve svetovne kulturne dediščine. Nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki proti domu.