avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

amalfi

Neapeljski zaliv, Capri in Amalfijska obala

Min št. udeležencev: 45
Država: Italija

Vstopna točka: AP Nova Gorica, Ljubljana
Ura vstopa: 05:00

Status aranžmaja: Potrjen

Zahteva za dodatne informacije

1.dan: NOVA GORICA – PERUGIA - FIUGGI TERME
Odhod iz Ljubljane (pri najmanj 10 potnikih; za doplačilo) ob 3.50 uri, iz Nove Gorice ob 5.00 uri oz.po dogovoru. Vožnja po italijanski avtocesti mimo Padove in Bologne v Perugio, umbrijsko prestolnico in znano univerzitetno mesto. Oglede bomo pričeli na glavnem trgu, kjer stoji zaščitni znak mesta, znamenita Fontana Maggiore, ki jo krasijo reliefi z različnimi prizori. Na istem trgu stoji ena najlepših srednjeveških palač Palazzo dei Priori. V njeni notranjščini so bogate zbirke in freske najznačilnejših umbrijskih umetnikov. Med sprehodom po mestu, bomo spoznali še druge zanimivosti, ki jih Perugia skriva. Vsi ogledi so zunanji. Sledila bo vožnja v smeri Fiuggi Terme, namestitev v hotel, večerja in nočitev.

2.dan: FIUGGI TERME – POMPEJI – VESUV - območje NEAPELJSKEGA ZALIVA
Po zajtrku v hotelu bomo vožnjo nadaljevali proti neapeljskemu zalivu, katerega smatrajo za enega najlepših na svetu. Naš prvi ogled bomo namenili ognjeniku Vezuv, ki kraljuje nad Neapeljskim zalivom. Zadnje močnejše delovanje ognjenika je bilo leta 1944. Ob lepem vremenu je čudovit pogled na Neapeljski zaliv in Tirensko morje, otoka Capri in Ischio. Popoldan bomo namenili ogledu arheološkega parka-antičnega mesta Pompeji, ki ga je prekril vulkanski pepel. Pompeji so danes turistična znamenitost, ki nam pokaže, kakšno je bilo življenje v obdobju antičnega Rima. Po zaključenem ogledu vožnja v hotel na območju Neapeljskega zaliva.  Namestitev, večerja in nočitev.

3.dan: SORRENTO – CAPRI – SORRENTO - območje NEAPELJSKEGA ZALIVA
Po zajtrku se bomo z ladjo podali na ogled slikovitega otoka Capri, ki leži v Neapeljskem zalivu in je priljubljena izletniška točka številnih popotnikov. Bil je poznan že v času antike, saj so otok obiskovali različni cesarji. Slikoviti otok Capri slovi po izredno blagi klimi, bogati vegetaciji, razgibani obali, čudovitih plažah ter kristalno čistem morju. Ob prihodu bomo daljši postanek naredili v mestecu Capri, kjer si bomo privoščili kajši čas za kosilo. Z mini avtobusi se bomo odpeljali do mesteca Anacapri. Za doplačilo (v kraju) možnost ogleda vile švedskega zdravnika in pisatelja Axela Muntha, od koder se razprostira čudovit razgled. Pozno popoldne se bomo vrnili v pristanišče in se poslovili od otoka. Popoldan ogled Sorrenta, sprehod po tem turističnem biseru Kampanje. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

4.dan: SORRENTO – AMALFI – območje NEAPELJSKEGA ZALIVA
Zajtrk v hotelu. Pot nas bo dalje vodila proti slikoviti amalfijski obali, katero je zaradi izredne lepote Unesco uvrstil na seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. Vožnja po panoramski cesti, ki se vije med ribiškimi naselji, smaragdnim morjem ter oljčnimi in pomarančnimi nasadi. Naš prvi krajši postanek na amalfitanski obali bomo namenili mestu Positano. V mestece živobarvnih hiš so zelo radi zahajali znani umetniki: Picasso, Steinbeck. Pot nas bo dalje vodila v staro zgodovinsko mesto, ki je danes tudi svetovno znan kopališki kraj, mesto Amalfi. Mesto je bilo prvič omenjeno v 6. stoletju, med 9. in 12. stoletjem pa je bila pomembna trgovska sila v tem delu Sredozemlja in se je prištevala med glavne pomorske republike. Med sprehodom skozi ozke amalfitanske ulice in trge bomo lahko opazovali različne arhitekturne stile, od bizantinskih, arabskih in normanskih dalje, ki so se ohranili skozi zgodovino. Naš zadnji postanek bomo namenili mestecu, ki leži med samimi vrtovi visoko nad morjem, mesto Ravello. Poleg katedrale je potrebno omeniti tudi vilo Rufolo iz 13.stol., ki jo je zgradila bogata družina Rufolo. Kasneje je služila za rezidenco mnogim papeže in tukaj je ustvarjal tudi nemški skladatelj Wagner. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

5.dan: NEAPELJ – MONTEPULCIANO – NOVA GORICA
Zajtrk v hotelu. Sledila bo vožnja proti glavnemu mestu pokrajine Kampanja – Neaplju. Zunanji ogled mesta, ki ponuja številne nepozabne ostanke italijanske umetnosti, ki je bila več stoletij zibelka evropskega ustvarjanja, vedno dovolj živahno in polno zgovornih Neapeljčanov. Krajši zunanji ogled in že bomo nadaljevali proti Sloveniji. Na poti se bomo ustavili še v toskanskemu očarljivemu mestecu Montepulciano, ki čepi na grebenu vulkanske skale. Mesto se lahko pohvali z mnogimi posvetnimi in cerkvenimi stavbami, ki jih je navdihnila florentinska renesansa. Predviden prihod v Novo Gorico je v poznih nočnih – zgodnjih jutranjih urah (predvidoma med 01.00 in 02.00 uro).

 

POPUST  ZA ZGODNJE PRIJAVE (DO 14.2.2017) 15,00 EUR/osebo.