avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

cape_town

JUŽNA AFRIKA

Min št. udeležencev: 15
Država: Južna Afrika

Vstopna točka: Letališče

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. dan: SLOVENIJA – BENETKE – JAR
Odhod iz Nove Gorice v dopoldanskih urah   in prevoz na beneško letališče. Prijava na polet proti Londonu in nato dalje proti Južnoafriški republiki. Nočitev in obroki na letalu.

2. dan: CAPE TOWN
Pristanek v Cape Townu in ureditev mejnih formalnosti. Mnogi štejejo mesto kot eno najlepših na svetu in je edinstveno Sožitje številnih kulturnih in naravnih danosti. Osnovano je bilo daljnega 1652. leta kot oskrbovalno mesto za ladje Vzhodno Indijske družbe. Panoramski ogled mesta nas bo vodil do mestne hiše, gradu dobrega upanja, ki velja za najstarejšo še ohranjeno stavbo v Južni Afriki, in parka Company garden, ki je sprva služil za oskrbovanje ladij z živili. Postanek na razgledni vzpetini Signal Hill, od koder bomo imeli panoramski pogled na Mizasto goro in mesto. Prosto za večerjo in nočitev v hotelu.

3. dan: CAPE TOWN IN MIZASTA GORA
Po zajtrku se bomo z žičnico povzpeli na Mizasto goro, okoli katere se razprostira mesto. Obiskovalcu se ponudi krasen panoramski pogled mesto, do otoka Roben Island in zaliv Table Bay. Pot nas bo ponovno vodila v mesto. Obislkali bomo Cape Town Diamond Museum, ker bomo pobliže spoznali skrivnosti dragocenih kamnov. Sprehod po
Victoria & Alfred Waterfront, katerega obišče milijone turistov vsako leto. Nato se bomo vkrcali na ladjico in se za doplačilo popeljali na panoramsko plovbo po zalivu. Prosto za večerjo in nočitev v hotelu.

4. dan: KIRSTENBOSCH IN CAPE WINELAND-STELLENBOSCH
Po zajtrku bomo obiskali botanične vrtove Kirstenbosch, ki sodijo na seznam uneskove dediščine. Osnovani so bili leta 1913 z namenom, da bi ohranili avtentično rastlinstvo. Danes imajo tu številne avtohtone rastline in tako domačini kot obiskovalci uživajo v slikoviti naravi. Pot nas bo dalje vodila do drugega najstarejšega mesta v državi za Cape Townom - to je mesta Stellenbosch. Ustanovili so ga Nizozemci in je eno najbolje ohranjenih kolonialnih naselij, hkrati pa eden izmed centrov svetovno znanega južnoafriškega vinorodnega območja Cape Wineland.  Ravno okoli Stellenboscha je bila 1971 osnovana vinska cesta (Route 62), ki je najdaljša na svetu. Vsi popotniki, ki so že potovali po tej cesti, pripominjajo, da je le malo krajev na svetu tako mamljive lepote. Danes je stellenbosch sinonim za kakoviostno vino, odlične restavracije in ljubko historično mesto. Obiskali bomo eno izmed kleti in tudi degustirali lokalno vino. Večerja v historični kolonialni stavbi. Povratek v cape town in nočitev v hotelu.

5. dan: CAPE POINT
Po zajtrku vožnja do narodnega parka Cape Point, kjer bomo obiskali znameniti Rt dobrega upanja z enimi najvišjih klifov na svetu, ki segajo vse do 249m visoko. Obplutje rta in nevarnih voda, kjer se prelivata Atlantski in Indijski ocean, je naznanilo novo ero nastanka trgovskih poti proti Aziji. Poleg tega se tu nahajajo številne endemske rastlinske vrste, ki jih ni mogoče videti nikjer na Zemlji ter historična obeležja Vasco da Gami in Diazu. Kosilo. Pot nas bo dalje vodila po panoramski ceste proti Champman Peaku, ki velja za eno najslikovitejših obmorskih cest. S ceste, ki ima 114 ovinkov, se nam odstirajo dih jemajoči razgledi na peščene zalive pod nami.  Nato si bomo na  Boulder`s Beachu ogledali afriške pingvine, ki so prava atrakcija tega območja. Po zaključenih ogledih povratek v Cape Town. Nočitev v hotelu.

6. dan: CAPE TOWN – JOHANNESBURG
Po zajtrku transfer iz hotela na letališče v Cape Townu in polet v Johannesburg. Mesto se je razvilo iz nekdanje rudarske vasice katere začetki segajo v 1886, ki je bila del nahajališča zlata in diamantov pokrajine Witwatersrand. Panoramski ogled tretjega največjega mesta v Afriki in prestolnice najbogatejše južnoafriške province Gauteng. Zapeljali se bomo skozi poslovno četrt, se sprehodili po glavni ulici, kjer bomo spoznali bogato zgodovino rudarskega mesta, se podali na Constitution Hill, kjer se pričenja pot demokaracije v JAR. V nekdanji utrdbi-zaporu so bili zaprti Mahatma Gandhi in Nelson Mandela, postanek ob ognju demokracije v spomin koncu aparthaida. Fakultativen ogled muzeja aparthaida. Prosto za večerjo, nočitev v hotelu izven mesta.

7. dan: JOHANNESBURG – NELSPRUIT
Po zajtrku se bomo napotili proti parku Kruger. Na naši poti bomo obiskali nadvse zanimive kraje. Ustavili se bomo ob eni najstarejsih koledarskih megalitskih struktur, ki so nastale tisočletja pred znanim Stonehangem. To podrožje je znano tudi po številnih starodavnih kamnitih krogih. Njihove posebnosti bomo spoznali v muzeju, kjer artefakti pričajo o poseljenosti tega področja pred 280 tisoč leti.  Nadaljevanje vožnje v Nelspruit. Večerja v restavraciji in nočitev v hotelu.

8. dan: NACIONALNI PARK KRUGER
Po zajtrku se bomo napotili na foto safari v nacionalni Park Kruger, prvi nacionalni park v južni Afriki. S svojimi 350 km dolžine in 60 km širine nudi življenski prostor številnim živalskim vrstam. Z nekaj sreče bmo lahko videli enega izmed velikih pet (lev, slon, nosorog, leopard, bivol). Večerja v restavraciji in nočitev v hotelu.

9. dan: NELSPRUIT – PRETOTRIA
Po zajtrku nas bo pot vodila v Pretorio, prestolnico JAR. Nastanek mesta je vezan na nizozemske priseljence v 18 stoletju in nastankom Boerske države. Na orientacijskem ogledu mestnih znamenitosti se bomo podali v staro četrt Church Square s kipom boerja Paula Krugerja, ob monumenu Voortrekker Monument pa bomo spoznali zgodovino nizozemskih priseljencev in njihovih potomcev imenovanih Afrikaner. Postanek pri stavbi parlamenta Union Buildings in novem spomeniku Nelsonu Mandeli. Prosto za večerjo in nočitev v hotelu v okolici Johannesburga.

10. dan: MAROPENG – EVROPA
Po zajtrku se bomo napodili na področje imenovano zibelka človeštva, ki je na Unesco-vem seznamu svetovne kulturne dediščine. Obiskali bomo novejši, vrhunski muzej na nahajališču skoraj tri milijone let starih ostankov zgodnjega človeka ter jamo Sterkfontein Caves, kjer so odhrili dva milijona let stare ostanke človeka. Možnost kosila v restavraciji muzeja. Po zaključenih ogledih vožnja v Johannesburg in večerni polet proti Evropi.

11. dan: EVROPA - SLOVENIJA  
Po pristanju na enem izved večjih evropskih letališč polet proti Beneškemu letališču, pristanek v popoldanskih urah.