avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

provansa

Lepote Provanse

Min št. udeležencev: 45
Država: Francija

Vstopna točka: Nova Gorica
Ura vstopa: 03:30

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1.dan: NOVA GORICA – EZE – SAINT TROPEZ

Odhod z avtobusne postaje Nova Gorica ob 3.30 uri (iz Ljubljane za doplačilo pri najmanj 10 prijavljenih potnikih) in nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki po italijanski avtocesti v smeri Francije. Naš prvi daljši postanek bomo naredili na Azurni Obali v mestecu Eze, enem izmed središč francoske parfumerijske industrije. Ogled parfumerije, kjer bomo odkrili skrivnosti izdelave opojnih dišav z možnostjo nakupa le teh. Po končanem ogledu bomo sprehod naredili po vasici, ki kot orlovo gnezdo na pečini kraljuje okoliškim krajem. Skozi vas, polno trgovinic in restavracij, se bomo povzpeli do grajskih razvalin na vrhu vasi, kjer je urejen slikovit eksotični vrt s čudovitim razgledom na riviero. Posebnost vrta je bogata zbirka kaktusov, ki sodi med ene največjih v Sredozemlju. Možnost ogleda parka za doplačilo v kraju. Sledi vožnja ob obali do mondenega letovišča St. Tropez, ki se je iz ribiške vasice, tudi po zaslugi Brigitte Bardot, razvil v enega najbolj turističnih krajev na Azurni obali. Po končanem zunanjem ogledu bo sledila vožnja do hotela in nočitev.

2.DAN: MANOSQUE – ROUSSILON – COUSTELLET – AVIGNON

Po zajtrku v hotelu se bomo podali v notranjost Nacionalnega parka, kjer se nahaja tovarna poznane znamke kozmetično-parfumske industrije L'Occitanne. Ogled muzeja (tovarna bo zaprta) in možnost nakupa njihovih izdelkov. Nadaljevali bomo vožnjo proti kraju Roussilon, kjer nas bodo očarale tipične barve te pokrajine. Pravljično mestece Roussillon slovi po svojih barvitih hišah iz okre. Barve hiš naj bi bile v vsaj 17-ih niansah okre, ki so jo pridobivali  v bližnjem bogatem nahajališču okre. Popoldan bomo namenili še značilnosti po kateri Provansa slovi v svetu. Obisk muzeja, ki se nahaja v značilnem poslopju gospodarskega posestva, kjer pridelujejo to dihtečo vijolično kraljico sivko. Z multimedijsko predstavitvijo bomo spoznali proces pridelave vse do destilacije, razstavljeni eksponati pa segajo od l. 1626 dalje in obsegajo od značilnih kotlov za destilacijo sivkinega olja do tradicionalnih oblačil. Vožnja v smeri Avignona, namestitev v hotelu in nočitev.

3.dan: AVIGNON – CHATEAUNEUF DU POPE – AVIGNON

Po zajtrku bomo dopoldan namenili tudi ogledu mesta, ki predstavlja srce Provanse, romantični Avignon: znamenita Papeška palača (možnost ogleda notranjosti za doplačilo v kraju), sloviti Avignonski most ki je zgrajen le do polovice, sprehod po osrednjem trgu Place de l'Orloge in še mnogo drugega. Vsi ogledi so zunanji, sledilo pa bo tudi nekaj prostega časa za individualne oglede. Da bomo okuse Provanse podrobneje spoznali bomo naše brbončice razvajali v vinorodnem okolišu Chateauneuf du pape, kjer bomo poskusili žlahtno rdeče vino, katerega so nekoč uživali tudi papeži. Povratek v Avignon in nočitev.

4.dan: PONT DU GARD – ARLES – CAMARGUE

Zajtrk v hotelu. Vožnja do starorimskiega akvadukta v Pont du Gardu. Možnost ogleda akvadukta za doplačilo v kraju in nadaljevanje vožnje v Arles. Sprehod po mestu v katerem je Van Gogh ustvaril več kot 200 del, tudi znamenite »Sončnice«. Videli (zunanji ogled) bomo hišo, kjer je bival P. Gaugin in ulico, katero je Van Gogh ovekovečil na platnu. Sprehod do antične arene in anfiteatra. Po končanem ogledu bomo vožnjo nadaljevali na področje Nacionalnega parka Camargue, kjer se reka Rona izliva v morje in tvori ogromno delto in je danes zaščitena kot naravni park. Park je znan po divjih močvirjih, številnih flamingih, divjih belih konjih in značilni obali. Vkrcanje na ladjico. Med enourno plovbo bomo uživali v čudoviti pokrajini in očarljivem svetu.  Sledila bo vožnja do hotela, namestitev in nočitev.

5.dan: ANTIBES – NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu nas bo pot vodila v Antibes, obmorsko vasico, ki je znana po pristanišču za luksuzne jahte. Manjše mestece vijugastih uličic, ki ga varuje obzidje, slovi predvsem po odličnem Picassovem muzeju v nekdanjem dvorcu družine Grimaldi. Sprehod po pristanišču in zunanji ogled. Nekaj prostega časa in že bomo nadaljevali proti Sloveniji. Predviden povratek domov je do 24.00 ure.

 

ZA PRIJAVE DO 21.02.2017 POPUST V VREDNOSTI 15,00 EUR/OSEBO.

Iz Ljubljane odhod ZAGOTOVLJEN pri najmanj 10 prijavljenih potnikih za doplačilo 15,00 EUR/osebo.