avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Z LADJO PO RENU IN NEMŠKI ROMANTIČNI CESTI

Min št. udeležencev: 45
Država: Nemčija

Vstopna točka: Nova Gorica

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: N. GORICA – NÖRDLINGEN - ROTHENBURG OB DER TAUBER – WISBADEN

Odhod z avtobusne postaje Nova Gorica ob 2:00 zjutraj. Vožnja mimo Beljaka, Salzburga in Munchna z vmesnimi postanki za oddih.  Nadaljevanje vožnje po t.i. nemški Romantični cesti, potep po kateri je brez dvoma najboljša možnost, če želimo spoznati pravo, neokrnjeno srednjeveško Nemčijo. Ob njej leži več kot 20 južnonemških krajev, malo večjih in nekoliko manjših, ki so bogati z zgodovino, umetnostjo, kulturo in kulinaričnimi dobrotami. Prvi daljši postanek bomo naredili v mestecu Nördlingen z mogočnim obzidjem. Na to območje je  pred več milijoni let padel meteor in ustvaril krater s premerom okoli 50 kilometrov. V mestu si bomo ogledali poznogotsko dvoransko cerkev sv. Jurija, eno največjih v južni Nemčiji, in nekaj drugih srednjeveških arhitektur, zgrajenih v značilni predalčni gradnji. Sledi za veliko ljudi najlepše mestece na tej cesti, resnično romantični Rothenburg ob der Tauber. Po očarljivih uličicah z gotskimi in renesančnimi stavbami se bomo prebili do glavnega trga z mestno hišo, ki velja za eno najlepših v  Nemčiji. Nadaljevnje vožnje in namestitev v hotelu. Nočitev.

2. DAN: WISBADEN – RUDESHEIM - KOBLENZ - COCHEM – TRIER

Po zajtrku se bomo odpravili do kraja Rudesheim in se vkrcali na ladjo, s katero se bomo popeljali po slikoviti dolini reke Ren. Prijetna plovba nas bo vodila po soteski med vinorodnimi griči, mimo kopice srednjeveških gradov, otočkov in vasic.  Posebno zanimiv je del poti ob pečini Lorelay, povezan z zanimivo legendo in velikim rečnim ovinkom. Naša  izstopna postaja bo mestece Koblenz na sotočju Rena in Mozele. Vožnja v vinorodno dolino reke Mozele, do enega najlepših nemških krajev, slikovitega Cochema. Postanek  za ogled  mesteca, ter za doplačilo (ob prijavi) degustacijo znanih vin. Vožnja do mesta Trier, ki se nahaja ob luxemburški meji. Namestitev in nočitev.

3. DAN: TRIER – SPEYER – STUTTGART

Po zajtrku ogled najstarejšega nemškega mesta - Trier. Mesto je bilo nekoč severna prestolnica rimskega cesarstva. Ogledali si bomo mestno središče z zunanjščino veličastnih Črnih vrat, ki predstavljajo najbolje ohranjena mestna vrata iz rimskega obdobja  severno od Alp. Sledi  romanska katedrala z barokizirano notranjščino, ter Konstantinova bazilika. Pot bomo nadaljevali do mesta Speyer, ki ga že od daleč zaznamuje šest stolpov največje romanske katedrale v Nemčiji. V njej je zanimiva grobnica, v kateri so pokopani številni cesarji svetega rimskega cesarstva. Ogled grobnice za doplačilo. Nadaljevanje vožnje proti jugu. Prihod v Stuttgart, namestitev  in nočitev.

4 DAN: STUTTGART - TÜBINGEN – ULM – NOVA  GORICA

Po zajtrku vožnja v Tubingen. Mesto je bilo pomembno v času reformacije, saj je tu deloval tudi Primož Trubar, ki je leta 1550 ravno tukaj natisnil prvi slovenski knjigi. Sprehod čez most Eberhardsbrucke in po očarljivi promenadi do mestnega trga, ki ga krasijo Neptunov vodnjak in pročelja impozantnih mestnih hiš.  Sledi postanek z ogledi v mestu Ulm. Mesto na Donavi je bilo pomembno trgovsko in kulturno središče že v srednjem veku. Že od daleč je vidna gotska katedrala, za katero pravijo da ima najvišji cerkveni stolp na svetu. Mesto  je eno edkih v Nemčiji, ki mu je bilo prizanešeno močno bombardiranje med II. Svetovno vojno. Tu je bil rojen slavni Albert Einstein. Po ogledih povratek proti Novi Gorici, kamor prispemo v nočnih urah.