avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Dunaj-wachau-potovanje

Z ladjo po rečni dolini Wachau

Min št. udeležencev: 45
Država: Avstrija

Vstopna točka: AP Nova Gorica
Ura vstopa: 06:00

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1.DAN: NOVA GORICA – BADEN – DUNAJ

Odhod z avtobusne postaje Nova Gorica ob 6.00 uri in nadaljevanje vožnje mimo Ljubljane na avstrijsko stran v smeri Dunaja. Naš prvi postanek bomo  naredili v mestecu Baden. Znamenito zdraviliško mesto južno od Dunaja je zaslovelo v začetku 19. stol., ko je svoje počitnice tam začel preživljati cesar Franc I. To je pritegnilo še druge slavne osebnosti kot so Napoleon, Beethoven, Mozart in Strauss. Sprehodili se bomo  po parku Doblhoff, kjer se nahaja Rosarium. To je največji rožni vrt v Avstriji, kjer vzgajajo več kot 600 vrst vrtnic, ki nosijo imenitna imena: Pravljična kraljica, Zlata Marija, Cesarica Elizabeta. Tu poteka vsako leto najbolj znani avstrijski festival vrtnic. Nadaljevanje poti na Dunaj, ki se bohoti ob lepi modri Donavi. Mestu so svoj pečat pustili tudi številni Slovenci, kot sta Prešeren in Plečnik. Ob našem prihodu bo sledila vožnja po ringu. Včasih je tu potekalo mestno obzidje, danes pa je to krožna ulica ob kateri stojijo številne pomembne zgradbe. Nadaljevali bomo po starem mestnem jedru do cerkve Sv.Štefana (zunanji ogledi). Nekaj prostega časa za samostojne oglede. Zvečer bo sledil transfer v hotel, večerja in nočitev.

2.DAN: KREMS – Z LADJO PO DOLINI WACHAU – MELK – PASSAU

Po zajtrku v hotelu bo sledila vožnja do Krems-a, mesteca s tisočletno zgodovino in pod zaščito Unesca. Tu je doma dobra hrana in odlično vino. Zunanji ogled starega baročnega mesta ob Donavi, ki je center ene najlepših dolin - Wachau. Sprehod po ozkih ulicah srednjeveškega mestnega središča s številnimi trgovinicami in restavracijami. Obiskali bomo vinsko klet in degustirali odlična wachauska vina. Sledil bo najlepši del in sicer vkrcanje na ladjo, s katero bomo zapluli skozi ozko in slikovito dolino Wachau, ki jo je ustvarila Donava. Uživali bomo ob pogledu na terasaste vinograde na sončnih pobočjih doline, na elegantne samostane, gradove, mesteca in vasice mimo katerih bo tiho drsela ladja. Našo plovbo bomo zaključili v Melku, od koder se bomo z avtobusom odpeljali do samostana, ki predstavlja tisočletno kulturno, predvsem pa duhovno središča Avstrije. Danes je benediktinska opatija pomemben kulturni center z zanimivim muzejem ter duhovni center s krasno baročno arhitekturo. Za doplačilo ob prijavi možnost notranjega ogleda. Sledila bo vožnja v smeri Passau-a. Namestitev v hotel, večerja in nočitev.

3.DAN: PASAU – POKRAJINA SOLNOGRAŠKIH JEZER

Zajtrk. Dopoldan bomo namenili romantičnemu mestecu Passau, ki se razprostira na robu Bavarskega gozda. Svoj pečat mu daje sotočje treh rek: Donava, Inn in Ilz. Mesto je polno kulturno zgodovinskih spomenikov, krasi ga mogočna katedrala, ki se ponaša z največjimi cerkvenimi orglami na svetu, mestna hiša s stražarskim stolpom, rezidenca, romarska cerkev Marije Pomočnice in velika trdnjava nad mestom. Sprehod po mestu bo zato prava paša za oči (zunanji ogledi). Sledil bo povratek proti Slovenji po čudoviti solnograški pokrajini, kjer nas bodo spremljala številnih jezera, kot so Mondsee, Wolfgangsse in Hallstattersee. Postanek bomo naredili v mondenem in zdraviliškem Bad Ischlu, znanem po zdravilnih solnih kopelih. Tu se je zbirala vsa najvišja politična smetana, na čelu s habsburškimi cesarji. Tu sta se spoznala tudi cesar Franc Jožef in njegova bodoča žena Sissi. Izpustili ne bomo niti mesteca Hallstatt, ki  ga zaznamuje več kot tri in pol tisočletna kulturna kontinuiteta. Pridobivanje soli sega vse do srednje bronaste dobe in utemeljuje bogastvo tukajšnjega prebivalstva. Mestece velja tudi za eno najlepših objezerskih naselij v Evropi. Prav tu so našli bogate ostanke naselbine iz prazgodovine, zato je tudi del prazgodovinskega obdobja prejel ime po tem kraju – halštatska doba. Sprehod po ljubki vasici, kjer so hiše še krite z lesenimi skodlami. Povratek v Novo Gorico je predviden v poznih nočnih urah.