avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

potovanje Francija aiguille-du-midi

Najvišji vrhovi francoskih Alp z vrtoglavim razgledom na Mont Blanc

Datum odhoda: 24.08.2018
Min št. udeležencev: 45
Država: Francija

Vstopna točka: Ljubljana Dolgi Most, Postojna AP, Nova Gorica AP
Ura vstopa: 05:00

Status aranžmaja: Potrjen

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: LJUBLJANA-NOVA GORICA – TORINO – GRENOBLE
Odhod iz Ljubljane, Postojne in Nove Gorice ter vožnja z vmesnimi postanki po italijanski avtocesti mimo Verone in Milana do glavnega mesta pokrajine Piemont. Torino je postal leta 1861 prva prestolnica združene Italije in sedež Savojcev, italijanske kraljevske družine. Danes je mesto z bogato zgodovino in kulturo, znano po številnih umetnostnih galerijah, gledališčih, muzejih, prelepih trgih in palačah. Naš ogled mesta bomo pričeli na trgu Piazza Castello, ki predstavlja administrativno srce mesta, nato pa se sprehodili do katedrale, po ulici Via Roma do trga San Carlo in do trga Carignano, kjer je istoimensko gledališče ter naprej do zgradbe Mole Antonelliana, ki je danes postala simbol mesta. Krajši prosti čas ter nadaljevanje v Francijo, regijo Rhone – Alpes. Vožnja v okolico Grenobla, namestitev v hotel in nočitev.

2. DAN: GRENOBLE – VOIRON – LYON – GRENOBLE
Po zajtrku v hotelu nas bo pot vodila v osrčje francoskih Alp. Regija je znana predvsem po likerju „Chartreuse”, ki ga izdelujejo kartuzijanski menihi. V samostanu bomo obiskali najdaljšo klet likerja na svetu, videli proces izdelave likerjev in drugih zdravilnih napitkov. Sledi manjša degustacija in možnost nakupa. Sledila bo vožnja in zunanji ogled Lyona, drugega največjega francoskega mesta, ki slovi tudi kot prestolnica francoske kuhinje. Nahaja se na sotočju Rone in Saone, nastalo je že v galo-romanskih časih. Od 16. stol. postane center bančništva in svilarske industrije. Zunanji ogled slikovite bazilike Fourvière, srednjeveške mestne četrti Vieux Lyon zgrajene v renesančnem slogu, ki je pod zaščito Unesca in četrti Presqu’île, ki s številnimi vilami priča o bogati zgodovini mesta.. Sledil bo povratek v hotel in nočitev.

3. DAN: GRENOBLE  – ANNENCY - CHAMONIX – NOVA GORICA-LJUBLJANA
Zajtrk in vožnja v Annency, ki po svoji imenitni legi sodi med najlepša francoska mesta. To staro letoviško mesto leži ob čudovitem istoimenskem gorskem jezeru. Sprehod po vedno živahnem srednjeveškem jedru nad katerim se dviga trdnjava iz 16. stol. Nadaljevanje vožnje proti najvišjim vrhovom francoskih alp. Prispeli bomo v Chamonix, katerega obdajajo visoke gore gorskega masiva Mont Blanc in velja za svetovno prestolnico alpinizma. Za doplačilo se bomo z  gondolsko žičnico v vznemirljivi panoramski vožnji iz Chamonixa povspeli na 3842 m visoki Auguille du Midi. Iz razgledne ploščadi na višini 3842m se nam odpre veličasten razgled na številne vrhove alpskega sveta, predvsem pa na 4810 m visoki Mont Blanc. Po vrnitvi nazaj na »trdna tla« slovo od Francije. Sledi vožnja skozi predor pod Mont Blancom po dolini  Aoste, mimo Milana in Benetk proti domu, kamor prispemo v poznih večernih urah.