avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Južna anglija in Cornwall

Cornwall in Južna Anglija

Min št. udeležencev: 45
Država: Velika Britanija

Vstopna točka: Nova Gorica, Postojna, Ljubljana

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije


1. dan: NOVA GORICA - LJUBLJANA - REIMS – PARIZ
Odhod ob 00:15 uri in vožnja z vmesnimi postanki mimo Münchna in Stuttgarta v francoski Reims, ki se ponaša z dolgo zgodovino, prosperiralo je že v dobi rimskega imperija. Ogled znamenitosti mesta, antičnih ostalin, impozantne katedrale pod zaščito Unesca, kjer so kronali francoske kralje, z vitraži Marca Chagalla. Sledi vožnja proti Parizu in namestitev v hotelu v okolici mesta. Prenočevanje.

Opomba: za doplačilo možna kombinacija letalskega prevoza do Pariza prvi dan potovanja!

2. dan: PARIZ - CAEN
Po zajtrku  panoramski ogled četrti La Defense. Gre za enega svetovno najambicijoznejših urbanih projektov, ki predstavlja radikalno nasprotje stoletni pariški arhitekturi. Futuristične zgradbe in moderna umetnost na vsakem koraku, so vredne krajšega ogleda. Na otoku Ile de La Cite. si bomo ogledali (zunanji ogledi) mojstrovino gotike, katedralo Notre Dame, v kateri je bil kronan Napoleon in skriva številne zanimivosti.  Pot nas bo dalje vodila v Latinsko četrt z znamenito Sorbonsko unverzo, sprehodili se bomo po Elizejskih poljanah ter videli Slavolok zmage, postanek pri Eifflovem stolpu. Nato se bomo zapeljali še na Montmartre, območje, ki je z bohemskim ritmom življenja  od 19.st dalje privabljalo umetnike in pisatelje, ki so s svojo prisotnostjo in deli spremenili Montmartre v središče kreativnosti, postanek ob cerkvi Sacre Coeur saj se od tu odpira lep razgled na mesto. Pozno popoldan se bomo napotili proti atlantski obali, vkrcanje na ladjo, razporeditev po kabinah in izplutje ob 23 uri.

3. dan: PORTSMOUTH  – SALISBURY – STONEHANGE – GLASTONBURY – PLYMOUTH
Čas za zajtrk na ladji, sledi izkrcanje in vožnja v Salisbury. Sprehodili se bomo po srednjeveških ulicah s historičnimi hišami v starem mestnem jedru vse do spektakularne katedrale, zgrajene v zgodnje angleškem gotskem slogu, kjer hranijo izvod Magna Carte z leta 1215, dokument, kjer so prvič definirani temelji svoboščin in pravic, človekovih pravic. Sledi vožnja v Stonehenge, kjer bomo spoznali skrivnosti mističnega, tisočletja starega megalitskega spomenika sestavljenega iz 30 pokončnih kamnov, ki so v krogu povezani med seboj. Vožnja v Glastonbury, kraj bogat z zgodovino in legendami o kralju Arturju, Svetem gralu ter Jožefu iz Arimateje. Ogled stolpa, nekdanje opatije in domnevnega groba kralja Arturja. Postanek pri izviru Chalice well,n izviru z rdeče obarvano vodo, kamor naj bi po izročilu položili Sveti gral. Postanek pri drevesu, ki po izročilu izhaja iz Jožefove palice, ki jo je tu zasadil v zemljo ob prihodu v te kraje, iz nje pa je pognalo drevo. Vožnja v hotel v okolici Plymoutha in nočitev.

4. dan: PLYMOUTH – ST. MICHAELS MOUNT – LAND'S END – ST. IVES
Po  zajtrku nas bo vodila proti St. Michel's Mount, dvojniku normandijskega Mt. Saint Michela, na katerem se nahajata grad, obkrožen s subtropskim parkom. Glede na plimo in oseko je otok ali kopno. Postanek za panoramski ogled. Sledi postanek v bližnji ribiški vasici Penzance, kjer si bomo pogledali hišo v egipčanskem slogu. Naslednji postanek je na Land's End-u, najzahodnejši točki otoka in eni najbolj priljubljenih Britanskih panoramskih točk, s slikovitim razgledom na klife ter legendo o Avalonu. Po ogledu nas bo pot vodila v najlepše obmorsko mestece Cornwalla, St. Ives, ki je že od sredine 19 stoletja pravi magnet za svetovno znane slikarje in kiparje zaradi naravne lepote in subtropskega rastlinja. Povratek v hotel.

5. dan: PLYMOUTH – EDEN PROJECT – LANHYDROCK – TINTANGEL – EXETER – PLYMOUTH
Po zajtrku vožnja proti Eden Project, kompleksu fascinantnega futurističnega izgleda. V umetnih biomih, ki emulirajo različne samozadostne bivalne habitate (mediteranski, tropski, puščavski), so rastline ki prihajajo s celotnega sveta. Postanek za panoramski zunanji ogled in nadaljevanje vožnje do posesti Lanhydrock House and Garden, izvrstne viktorijanske palače, ki obiskovalcu nudi vpogled v vsakdanjih veleposestnikov in življenja grajske služinčadi. Palačo obdajaj obsežen park in vrt s himalajskimi magnolijami in rododendroni. Nadaljevanje poti v eno najbolj obiskanih vasi na Britanskem otoku, Tintagel, kjer se legende srečujejo z zgodovino. Ustavili se bomo na razgledni točki, od boder bomo uzrli ruševine gradu kralja Arturja. Nato se bomo podali na ogled starega mestnega središča Exeterja. Stopili bomo v mestno hišo iz 12 stoletja, eno najstarejših še delujočih mestnih hiš v Angliji, se podali do izjemne gotske katedrale in se sprehodili do atraktivne pristaniške četrti ob reki Exe s historičnim poslopjem carine. Nadaljevanje poti proti Portsmouthu. Čas za večerjo, in vkrcanje na ladjo, razporeditev po kabinah in plovba v Francijo.

6. dan: LE HAVRE – HONFLEUR –  AMIENS – SAARBRUCKEN
Po izkrcanju sledi panoramski avtobusni ogled pomembnejših točk Le Havra iz obdobja povojne obnove mesta, ki so na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Nato pa se bomo zapeljali čez dva kilometra dolg most Pont du Normandie, ki prečka Seno pred izlivom ocean, v Honfleur. Sprehodili se bomo po slikovitem normandijskem pristaniškem mestecu z ohranjenim tradicionalnim historičnim jedrom. Pot nas bo nato vodila v Amiens, kjer je živel in ustvarjal Jules Verne.  Ustavili se bomo ob njegovi hiši, se sprehodili do historičnega centra s slikovito četrtjo Saint-Leu prepleteno s številnimi plovnimi kanali in nizkimi slikovitimi hišicami ter katedralo, ki je pod zaščito Unesca. Prav poseben del mesta se imenuje Les Hortillonnages, mozaik »plavajočih vrtov« obdanih s kanali, kjer se je možno za doplačilo popeljati na panoramsko plovbo s tradicionalnimi čolnički. Nadaljevanje vožnje proti Saarbrucknu, namestitev v okolici in nočitev.

7 dan: HEIDELBERG  – LJUBLJANA – NOVA GORICA
Po zajtrku vožnja v Heidelberg, romantično mesto z najstarejšo nemško univerzo. Sprehod po starem mestnem jedru z gotskimi ulicami do srednjeveškega mostu z ostanki obzidja, jezuitsko četrtjo, historično študentsko ječo ter postanek na Karlovem trgu s panoramskim pogledom na grad.  Po zaključenih ogledih vožnja s postanki proti domu.