avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Večno mesto Rim

Min št. udeležencev: 45
Država: Italija

Vstopna točka: AP Nova Gorica
Ura vstopa: 05:00

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1.dan: NOVA GORICA – VATIKAN - RIM

Odhod iz Nove Gorice ob 5.00 uri. Nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki po italijanski avtocesti mimo  Benetk, Bologne, Firenc do Rima.Naš prvi ogled bomo namenili Vatikanu, ki predstavlja središče krščanstva. Ogledali si bomo trg in cerkev Sv.Petra, ki je največja krščanska cerkev. Monumentalno zgradbo so gradili več, kot sto let in jo krasijo grobovi papežev in drugi kipi, medtem ko cerkvene stene, strope in kupolo krasi izjemna zbirka mozaikov. Ob lepem vremenu se boste lahko povzpeli na kupolo, od koder se odpira lep razgled na Rim in Vatikan. Sprehodili se bomo do angelskega gradu ob reki Tiberi in nato vožnja v hotel in nočitev.

2.dan: RIM

Zajtrk v hotelu. Dan bomo namenili ogledu italijanske prestolnice. Ogledali si bomo cerkev Marije Snežne, najpomembnejše cerkve posvečene devici Mariji in najlepše zgodnjekrščanske bazilike v Rimu iz 5. stoletja. Sprehodili se bomo do cerkve sv. Petra v verigah z Michelangelovim kipom Mojzesa ter si ogledali (vsi ogledi so zunanji) antični del Rima; bližnji Kolosej ter Kostantinov slavolok,  kompleks ostankov antičnega Rima Forum Romanum ter trg Kapitol, ki ga je zasnoval Michelangelo. Tu se nahajata tudi najstarejša javna muzeja na svetu, kjer poleg antičnih umetnin in pomembne slikarske zbirke hranijo tudi spomenik slovite volkulje z Romulom in Remom, ki predstavlja simbol Rima. Postanek in že bomo nadaljevali do enega najbolj znanih rimskih atrakcij, »usta resnice« ter do Beneškega trga, ki ga obvladujeta velikanski spomenik Vittoriano in Palača Venezia, nekdanja ambasada Beneške republike in ena največjih palač v mestu. Z beneškega trga se bomo podali do judovskega geta, kjer bo sledil ogled in nato sprehod do otoka na reki Tiberi. V večernih urah povratek v hotel in nočitev.

3. dan: RIM

Po zajtrku v hotelu bomo dan namenili baročnemu delu Rima. Sprehodili se bomo čez živahno tržnico Campo dei Fiori do trga Navona z vodnjakom Štirih rek ter egipčanskim obeliskom, postanek naredili pri Panteonu - svetišče, ki je bilo zgrajeno pred 1800 leti in ga še posebej odlikuje sijajna kupola (zunanji ogled) ter se sprehodili do fontane Trevi, kjer bomo lahko vrgli kovanec v upanju na izpolnitev želja. Krajši prosti čas in že bomo nadaljevali do Španskega trga ter posedeli na istoimenskih stopnicah. Trg v obliki peščene ure krasi vodnjak v obliki čolna. V bližini se nahaja ulica z najprestižnejšimi trgovinami svetovnih znamk. Med sprehodom po ozkih starih rimskih ulicah bomo uživali v mestnem utripu. Sledilo bo nekaj prostega časa. Povratek v hotel in nočitev.

4.dan: RIM – TIVOLI – NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu se bomo po obvoznici zapeljali do območja EUR, ki ga odlikuje monumentalna arhitektura namenjena svetovni razstavi. Vožnja skozi največjo mestno avenijo mimo palače športa, državnih institucionalnih palač, muzeja palače ljudstva, kongresne palače proti avrelianovemu obzidju do katakomb Sv. Kalista. V podzemni svet so se pred preganjanjem zatekali prvi kristjani in tu tudi živeli. Katakombe zajemajo krščansko kulturo in umetnost treh stoletij. Ocenjujejo, da je tu pokopanih pribl. pol milijona kristjanov. Fakultativno za doplačilo v kraju ogled. Popoldan bo sledila vožnja v smeri Tivolija, ki je že v antiki slovel po številnih razkošnih dvorcih in vilah. Za doplačilo v kraju si bomo ogledali čudo­vit park pri Villi d'Este (doplačilo), ki slovi po številnih fontanah, vodnih igrah in bogati kiparski dekoraciji. Park je zasnovan na pobočju pod vilo. Vrtovi Villa d'Este veljajo za vrhunec italijanske parkovne ureditve in so vplivali na razvoj vrtov po vsej Evropi. Sledil bo povratek proti domu, ki je predviden v poznih večernih – nočnih urah.