avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

potovanje Švica

ŠVICA IN BODENSKO JEZERO

Min št. udeležencev: 45
Država: Švica

Vstopna točka: Nova Gorica

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: NOVA GORICA – WATTENS – INNSBRUCK – LIECHTENSTEIN

Odhodi z avtobusne postaje Nove Gorice ob 04:00 zjutraj. Vožnja z vmesnimi postanki za oddih čez znameniti Evropski most proti Wattensu, kjer bomo obiskali trgovino Swarovski. Med tisoči izdelki boste zagotovo našli pravega za obdaritev vaših najbližjih.Družina Swarovski že več kot 100 let dokazuje, kako zelo lahko umetelno obdelani stekleni kristali očarajo ljudi. Pot nas bo nato vodila v Innsbruck. Leta 1180 so vzpostavili trgovsko pot, zaradi katere se je mesto začelo hitro razvijati. Tako je bilo prvič omenjeno z imenom Innsprucke leta 1187. Ime pomeni most čez reko Inn (brucke pomeni most). Prav zaradi mosta, je tu cvetela trgovina, mimo pa se je stekalo večino prometa Alpe-Jadran. Sprehod po starem delu mesta. Mimo Hofburga, rezidence Habsburžanov, bomo prispeli na trg, kjer si bomo ogledali staro mestno hišo s stolpom, grajeno v gotskem stilu, čudovito rokokojsko stavbo in znamenito zlato strešico, ki je ena največjih znamenitosti mesta. Pot nas bo dalje vodila v Vaduz, glavno mesto kneževine Liechtenstein. Postanek za sprehod po prestolnici kneževine in nakupe spominkov. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.


2. DAN: APPENZELL – FLAWIL  - STEIN AM RHEIN -  RENSKI SLAPOVI

Po zajtrku se bomo napotili v ekološko osveščeno pokrajino Appenzell, znano po edinstvenem siru Appenzeller, katerega izdelujejo le tukaj.za doplačilo bomo obiskali bomo sirarno, izvedeli vse o predelavi sira, ga poizkusili  in seveda po želji tudi kupili. Ustavili se bomo tudi v središču kantona Apenzellu. Mestece je znano predvsem po svetlo pobarvanih hišah, številnih obrteh in običajih, katere bomo spoznali. Nadaljevanje poti v bližino kraja Flawil, kjer bomo za doplačilo obiskali tovarno čokolade, vstopili v njeno notranjost  in spoznali pot kakavovca od drevesa do sladke čokolade. Slednjo bomo lahko tudi degustirali. Naslednji ogled bomo namenili Stein am Rheinu, najbolj ohranjenemu srednjeveškemu mestu v Švici. Zunanji ogled. Pot nas bo vodila proti Renskim slapovom in ogled enega največjih evropskih slapov. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

3 DAN: OTOK MAINAU – MEERSBERG – LINDAU – NOVA GORICA

Po zajtrku vožnja k Bodenskem jezeru na otoček Mainau (doplačilo vstopnina), ki ga imenujejo tudi otok rož in neokrnjene narave. Na njem je zasajenih 500 različnih dreves, tudi sekvoja iz leta 1864, in prek 200 različnih vrst rododendronov in azalej. V rastlinjaku gojijo eksotična drevesa, palme, agave in kaktuse. Na otoku je v preteklosti živelo veliko plemiških družin. Slednji je bil med drugim med 30-letno vojno v 17. stoletju v švedski lasti. Sledi vožnja na severno obalo jezera in mesta Meersburg. Mesto na strmi pečini nad Bodenskim jezerom zaznamuje srednjeveški grad z njegovega dvorišča je enkraten pogled na jezero. Strateška lega pa je mestu dala baročno podobo z malimi ulicami in čudovitimi palačami. Ustavili se bomo še v majhnem mestecu v najbogatejši nemški pokrajini Baden-Württemberg ob Bodenskem jezeru, Lindau. Vožnja proti domu, kamor prispemo v nočnih urah.