avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

križarjenje združenje arabski emirati

Oman in Združeni arabski emirati

Min št. udeležencev: 12

Vstopna točka: letališče

Status aranžmaja: Potrjen

Zahteva za dodatne informacije

1. dan, 21.4.17: LJUBLJANA/BENETKE - OMAN   
Zbor potnikov predvidoma na ljubljanskem letališču in prijava na polet proti Muscatu čez enega večjih Evropskih letališč. Obroki in nočitev na letalu.

2. dan, 22.4.17: MUSCAT (OMAN)
Prihod v Muscat v nočnih urah, po mejnih formalnostih namestitev v hotelu in nočitev. Zajtrk nato ogled znamenitosti Muscata, glavnega mesta sultanata Oman. Ogled bomo pričeli s panoramskem ogledom diplomatske četrti, sledi ogled velike mošeje Sultana Qaboosa, bisera islamske arhitekture. Sprehodili se bomo skozi stari del mesta do portugalskih utrdb Fort al-Jalali, Mirani in kraljeve palače Qasr Al Alam. Obiskali bomo muzej Bait Al Zubair, kjer bomo spoznali kulturo in tradicije Omana. Nato se bomo podali v četrt Muttrah, ki je bila pred odkritjem nafte trgovsko srce mesta. Postanek na ribji tržnici, suku s trgovinami z izdelki tradicionalnih obrti. Ob promenadi s hišami trgovcev se bomo vrnili v hotel. Prosto za večerjo in nočitev.

3. dan, 23.4.17: MUSCAT – NIZWA – BAHLA – JABREEN  
Po zajtrku se bomo s prestolnice podali proti slikovitemu gorovju Hajar, kjer se nahaja nekaj najpomembnejših znamenitosti Omana. Prečkali bomo oazi Fanjah, z nasadom palm in utrjeno historično vasjo na pečini nad nasadi in Birkat Al Mauz, katere tisočletja star namakalni sistem Aflaj vpisana na Unescov seznam kulturne dediščine. V kraju Nizwa si bomo ogledali impozantno utrdbo, katere nastanek sega v 12 stoletje ter sodi mej najbolj priljubljene turistične znamenitosti Omana, saj nudi vpogled v tradicionalno življenje, kot se je odvijalo pred stoletji. Povezana je tudi z osamosvojitvijo izpod portugalske nadvlade. Sledi obisk kraljeve najlepšega gradu v Omanu, kraljeve utrdbe Jabreen, ki slovi po poslikavah stropov in sten. Vožnja v hotel v Nizwi in nočitev.

4. dan, 24.4.17: NIZWA – AL AIN   
Zajtrk in nadaljevanje poti proti meji z ZAE. Po opravljenih mejnih formalnostih nadaljevanje vožnje skozi puščavo v bližnji Al Ain, ki je nepretrgoma poseljen že od neolitika in edini kraj v ZAE, ki je na Unesco-vem seznamu svetovne dediščine. Ogled drugega največjega mesta v emiratu Abu Dhabi s kameljim sukom (tržnico), obiskali bomo Staro palačo - rojstno hišo ustanovitelja ZAE, šejka Zayeda, utrdbo Al Jahili, in muzej Al Ain-a. Slednji se ponaša z obsežno zbirko več kot 5000 let starih  artefaktov iz mezopotamske kulture, ki so jih dobili na tem področju, tisočletja star nakit in vzpon ter dejavnosti  družbe v bronasti dobi. Sledi ogledi termalnih izvirov Jebel Hafeet, podzemnih namakalnih kanalov »falaj« v oazi. Po zaključenih ogledih namestitev v hotelu, čas za večerjo in nočitev.

5. dan, 25.4.17: AL AIN – ABU DHABI    
Po zajtrk vožnja do prestolnice Emiratov, Abu Dhabi. Obiskali bomo impozantno mošejo Sheikh Zayed, katere zunanjost krasijo poldragi kamni, pozlate in fontane, v notranjost pa krasi  največja preproga na svetu in 12 metrov visok lestenec okrašen s tisoči kristalov Swarovski. Naslednji ogled bomo Centru Sheikh Zayed, kjer je predstavljeno življenje vladarja in politično življenje. Sledi ogled Heritage Village, kjer bomo spoznali kako je potekalo tradicionalno življenje in kulturo bivanja pred odkritjem nafte. Tu so tudi razstavljeni predmeti v zvezi z gojenjem in prodajo biserov, nekoč pomembne gospodarske panoge tega področja . Na našem ogledu bomo videli še Emirates Palace v mogulskem slogu, ki slovi kot najdražji hotel na svetu. Nadaljevanje na Saadiyat Islad, ki slovi po bodočih muzejih kot Guggenheim, Lovre Abu Dhabi ter številnih tujih univerzah. Pot nas bo nato vodila na Yas Island z dirkališčem F1, nakupovalnimi centri in restavracijami ter impozantnim Ferrari World Abu Dhabi. Vožnja v hotel in nočitev.

6. dan, 26.4.17: ABU DHABI - DUBAI    
Po zajtrk nas bo pot vodila skozi z drevesi zasajeno puščavo emirata Abu Dhabi proti Dubaju. Po prihodu se bomo zapeljali na otok »The Palm Jumeirah« in se ustavili ob ikonskima hoteloma Atlantis in Burj Al Arab za fotografiranje. Sledi obisk Dubai Museum, ki se nahaja v nekdanji utrdbi, kjer bomo na zanimiv način spoznali impresiven razvoj emiratov, od trenutka odkritja nafte, kadar je bilo glavno mesto vasica s kolibami iz trstičja pa do blišča današnjih dni. Pot nas bo nato vodila v nakupovalno sedišče Dubai mall od koder bomo dostopali do pojočih fontan in Burj Khalifa, ki je z sedaj na 829.8 metri najvišja stavba na svetu. Postanek ob dolgi panoramski stekleni steni Dubai Aquarium z reproduciranim koralnim grebenom, uživanje ob spektaklu fontan in čas za kosilo v eni izmed številnih restavracij. Nato se bomo podali v stari del mesta in se z vodnim taksijem zapeljali do suka z začimbami in zlatom. V času pred odkritjem nafte je bilo trgovanje z zlatom, lokalno gojenimi biseri in začimbami vir bogastva za lokalno prebivalstvo. Vožnja v hotel v Dubaju in nočitev.

7. dan, 27.4.17: DUBAI  
Po zajtrk prosto za nakupe ali samostojne oglede.

8. dan, 28.4.17: DUBAI - EVROPA    
Zgoden jutranji odhod s hotela na letališče in prijava na polet čez večje evropsko letališče proti Sloveniji. Pristanek v dopoldanskih urah na beneškem letališču.