avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Rim, 3 dni

Min št. udeležencev: 45
Država: Italija

Vstopna točka: Nova Gorica

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1.dan: NOVA GORICA – VATIKAN - RIM
Odhod iz Nove Gorice v zgodnjih urah in vožnja mimo (predvidoma okoli 2h zjutraj), Firenc do Rima. Naš prvi ogled bomo namenili Vatikanu, stopili bomo na trg Sv.Petra, z največjo krščansko cerkvijo. Monumentalno zgradbo so gradili več, kot sto let in jo krasijo grobovi papežev in drugi kipi, medtem ko cerkvene stene, strope in kupolo krasi izjemna zbirka mozaikov. Ob lepem vremenu se boste lahko povzpeli na kupolo, od koder se odpira lep razgled na Rim in Vatikan. Sprehodili se bomo do angelskega gradu ob reki Tiberi. Nato se bomo zapeljali do predela imenovanega EUR, ki ga odlikuje monumentalna arhitektura namenjena svetovni razstavi, ki jo je preprečila 2 svet. vojna. Vožnja skozi največjo mestno avenijo mimo palače športa, državnih institucionalnih palač, muzeja palače ljudstva, kongresne palače. Po zaključenih ogledih vožnja proti hotelu v okolici mesta, večerja in nočitev.

2.dan: RIM
Po zajtrku si bomo podrobneje ogledali italijansko prestolnico. Ogledali si bomo cerkev Marije Snežne, najlepše zgodnjekrščanske bazilike v Rimu iz 5. stoletja. Sprehodili se bomo do cerkve sv. Petra v verigah z Michelangelovim kipom Mojzesa ter si ogledali (vsi ogledi so zunanji) antični del Rima; bližnji Kolosej ter Kostantinov slavolok,  kompleks ostankov antičnega Rima Forum Romanum ter trg Kapitol, ki ga je zasnoval Michelangelo. Tu se nahajata tudi najstarejša javna muzeja na svetu, kjer poleg antičnih umetnin in pomembne slikarske zbirke hranijo tudi spomenik slovite volkulje z Romulom in Remom, ki predstavlja simbol Rima. Postanek in že bomo nadaljevali do enega najbolj znanih rimskih atrakcij, »usta resnice« ter do Beneškega trga, ki ga obvladujeta velikanski spomenik Vittoriano in Palača Venezia, nekdanja ambasada Beneške republike in ena največjih palač v mestu. Z beneškega trga se bomo podali do judovskega geta, kjer bo sledil ogled in nato sprehod do otoka na reki Tiberi. V večernih urah povratek v hotel, večerja in nočitev.  

3. dan: RIM- NOVA GORICA
Po zajtrku v hotelu bomo dan namenili baročnemu delu Rima. Sprehodili se bomo čez živahno tržnico Campo dei Fiori do trga Navona z vodnjakom Štirih rek ter egipčanskim obeliskom, postanek naredili pri Panteonu - svetišče, ki je bilo zgrajeno pred 1800 leti in ga še posebej odlikuje sijajna kupola (zunanji ogled) ter se sprehodili do fontane Trevi, kjer bomo lahko vrgli kovanec v upanju na izpolnitev želja. Krajši prosti čas in že bomo nadaljevali do Španskega trga ter posedeli na istoimenskih stopnicah. Trg v obliki peščene ure krasi vodnjak v obliki čolna. V bližini se nahaja ulica z najprestižnejšimi trgovinami svetovnih znamk. V popoldanskih urah bomo zapustili rim in se podali na pot proti domu, kamor bomo pripeli v nočnih urah.