avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Švica z Renskimi Slapovi in Bodenskim jezerom

Min št. udeležencev: 45
Država: Švica

Vstopna točka: Nova Gorica

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: NOVA GORICA – WATTENS – INNSBRUCK – LIECHTENSTEIN

Odhodi z avtobusne postaje Nove Gorice ob 04:00 zjutraj. Vožnja z vmesnimi postanki za oddih čez znameniti Evropski most proti Wattensu, kjer bomo obiskali trgovino Swarovski. Med tisoči izdelki boste zagotovo našli pravega za obdaritev vaših najbližjih.Družina Swarovski že več kot 100 let dokazuje, kako zelo lahko umetelno obdelani stekleni kristali očarajo ljudi. Pot nas bo nato vodila v Innsbruck. Leta 1180 so vzpostavili trgovsko pot, zaradi katere se je mesto začelo hitro razvijati. Tako je bilo prvič omenjeno z imenom Innsprucke leta 1187. Ime pomeni most čez reko Inn (brucke pomeni most). Prav zaradi mosta, je tu cvetela trgovina, mimo pa se je stekalo večino prometa Alpe-Jadran. Sprehod po starem delu mesta. Mimo Hofburga, rezidence Habsburžanov, bomo prispeli na trg, kjer si bomo ogledali staro mestno hišo s stolpom, grajeno v gotskem stilu, čudovito rokokojsko stavbo in znamenito zlato strešico, ki je ena največjih znamenitosti mesta. Pot nas bo dalje vodila v Vaduz, glavno mesto kneževine Liechtenstein. Postanek za sprehod po prestolnici kneževine in nakupe spominkov.Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

2. DAN: MAINAU – STEIN AM RHEIN – SLAPOVI RENA – ZÜRICH

Po zajtrku vožnja do Bodenskega jezera ter ob njegovi obali skozi Konstanz do otoka Mainau, ki je spremenjen v čudovit botanični park. Vstopnina doplačilo.Naslednji ogled bomo namenili Stein am Rheinu, najbolj ohranjenemu srednjeveškemu mestu v Švici. Zunanji ogled. Nadaljevanje vožnje do znamenitih slapov na Renu. Za doplačilo se bomo lahko sprehodili po panoramskem mostu in doživeli njihovo veličastnost v popolnosti. Pot bomo nadaljevali do Züricha, ki je znan kot bančno središče. Po ogledu starega mesta s stolno cerkvijo Sv. Petra in mestno hišo se bomo napotili do hotela v okolici mesta. Namestitev, večerja in prenočišče v okolici Züricha.

3. DAN: ZURICH – LUZERN  – LUGANO – NOVA GORICA

Po zajtrku se bomo odpravili proti Luzernu in ogled glavnih znamenitosti mesta. Že konec 12. st. je mesto postalo pomembno zaradi strateškega položaja ob trgovski poti Gotthard. Kasneje je prišlo pod vpliv Habsburžanov, a je skupaj z zavezništvom ostalih mest (Schwyz, Zurich, Bern...) uspelo premagati Avstrijce. Nastala je Švicarska konfederacija. Ogledali si bomo Kapellbrücke, lesen most,  zgrajen leta 1333, ki je ime dobil po bližnji cerkvi Sv. Petra, vodni stolp, stolnico, Vinski trg, kip umirajočega leva in številna lepa renesančna in baročna pročelja hiš. Nadaljevanje poti v Lugano. Obiskali bomo tudi muzej čokolade, kjer bomo spoznali njene slastne skrivnosti. Mondeno turistično mestece leži ob jezeru, ter s svojo milim podnebjem privablja turiste z vse Evrope. Sprehod po središču in nekaj prostega časa. Sledi vožnja proti domu, kamor prispemo v nočnih urah.