avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Azurna obala in Monaco

Lepote Azurne obale

Min št. udeležencev: 45
Država: Francija

Vstopna točka: AP Nova Gorica
Ura vstopa: 05:00

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: NOVA GORICA – MONTE CARLO
Odhod iz Nove Gorice ob 05.00 uri. Vožnja z vmesnimi postanki mimo Vrtojbe in dalje po avtocesti mimo Padove, Verone in Genove v Monaco. Fakultativni ogled botaničnega eksotičnega parka, ki se razprostira na klifu nad mestom (vstopnina doplačilo). Poleg tisočerih vrst kaktusov, vrt ponuja tudi čudovito panoramo mesta. Sledil bo ogled žepne kneževine s sprehodom skozi mesto do Knežje palače, ki sodi med najlepše v Evropi. Obiskali bomo še mondeni in igralniški Monte Carlo. Namestitev in nočitev v hotelu na Azurni obali.

2. DAN: NICA –ST.PAUL DE VENCE – SAINT TROPEZ -  CANNES
Po zajtrku se bomo zapeljali do Nice, glavnega mesta regije in eno najstarejših letovišč na Azurni obali.  Mesto je bila pomembna kolonija, ki se je v antičnem času imenovala Nike – tempelj posvečen boginji zmage. Mesto danes leži ob slikovitem Angelskem zalivu. Ogledali si bomo staro mestno jedro, ki leži ob starem pristanišču nad katerim je zgrajen grad. Najživahnejši del in srce Nice je niška tržnica. Sledil bo krajši ogled ene izmed najlepših vasic, St.Paul de Vence. Vasica umaknjena v gričevnato zaledje privlači predvsem umetniške duše, saj so v preteklosti sem zahajali mnogi slikarji, pesniki in druga slavna imena. Vožnjo bomo nadaljevali do prestižnega Saint Tropez. Nekoč majhna ribiška vasica je danes eden najbolj turističnih krajev na Azurni obali. Prosto za sprehode. Sledila bo vožnja v filmsko prestolnico Cannesa. Postanek za sprehod ob obali do dvorane, v kateri je vsakoletni svetovno znani filmski festival in gradu od koder je lep razgled na mesto in zaliv. Nočitev.

3. DAN: VILLA EPHRUSSI DE ROTSCHILDE - EZE – NOVA GORICA
Po zajtrku v hotelu bomo obiskali eno najlepših palač na francoski rivieri Villa Ephrussi de Rotschilde, ki ponuja devet čudovitih  vrtov različnih vrst cvetic in vodnjakov (vstopnina doplačilo ob prijavi). Uživali bomo ob čudoviti panorami. Sledil bo ogled mesteca Eze, ki je središče francoske parfumerijske industrije. Ogled ene izmed parfumerij, možnost nakupa. Pot nas bo dalje vodila mimo Genove, Verone v Novo Gorico. Predviden povratek domov je v nočnih urah (predvidoma med 24.00 in 01.00 uro).