avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Kalabrija

Min št. udeležencev: 45
Država: Italija

Status aranžmaja: Potrjen

Zahteva za dodatne informacije

Ure odhodov:

00.15 Avtobusna postaja Celje (transfer v Novo Gorico)

01.15 Ljubljana

02.20 Avtobusna postaja Postojna (transfer v Novo Gorico)

03:00 Avtobusna postaja Nova Gorica

 

1. dan: Slovenija – Rim – Fiuggi Terme
Odhodi in in nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki po italijanski avtocesti mimo Benetk, Bologne in Firenc do Rima. Popoldan bomo namenili ogledu italijanske prestolnice. Najprej bomo obiskali trg Sv. Petra in cerkve Sv. Petra. Sledi spoznavanje baročnega dela Rima s trgom Navona z vodnjakom Štirih rek in egipčanskim obeliskom, enega najlepših antičnih templjev Panteon, vrgli novčič za srečo v fontano Trevi in posedeli na znamenitih Španskih stopnicah. V večernih urah bo sledila vožnja v Fiuggi Terme, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Fiuggi Terme – Piedigrotta – Pizzo Calabro – Tropea
Zajtrk v hotelu in že bomo nadaljevali na konico italijanskega škornja v pokrajino Kalabrija, ki se lahko pohvali z bogato starogrško zgodovino ter neokrnjeno naravo in čistim tirenskim in jonskim morjem. Najprej si bomo ogledali nenavadno jamo cerkve Piedigrotta, ki je izkopana v tuf. Nastala je v 17. stol. v zahvalo za rešitve ob brodolomih. Pot nas bo dalje vodila v kraj Pizzo Calabro, eden najbolj romantičnih krajev Kalabrije, ki kraljuje na strmih skalah nad zalivom Svete Evfemije. Sprehodili se bomo skozi stari del mesta do aragonskega gradu Murati s 15.stoletja. Faklutativno (doplačilo v kraju) možnost ogleda gradu. Tu so iznašli slavni sladoled “Tartuffo”, katerega Vam priporočamo, da ga tudi poskusite. Sledila bo vožnja v Tropeo, najbolj priljubljeno letoviško mestece na jugu Italije. Namestitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Tropea – Capo Vaticano – Scilla – Reggio Calabria – Tropea
Zajtrk v hotelu. Dopoldan bomo namenili ogledu zelo priljubljenega letovišča s prekrasnimi okoliškimi plažami. Med sprehodom po starem mestnem jedru, ki čepi na skalah visoko nad morjem bomo občudovali stare palače, normansko katedralo ter se sprehodili po labirintu ozkih ulic, kjer vabijo številne trgovinice s spominki in specialitetami. Nadaljevali bomo do divje skalnate obale rta Capo Vaticano, ki ponuja enkraten razgled na skupino Eolskih ali Liparskih otokov in nato v eno najslikovitejših kalabrijskih mestec na Tirenski obali v Scillo, znani po mitološki zgodbi o Odiseju ter pošastih Scili in Karibdi. Ogledali si bomo Marino Grande ter staro ribiško četrt Chianalea, kjer se kamnite hišice spajajo z morjem in kjer je ribištvo še vedno glavna dejavnost. Nad mestecem kraljuje grad Ruffo. Po ogledu se bomo zapeljali v največje kalabrijsko mesto Regio Calabria. Obiskali bomo Arheološki muzej, kjer domujeta slavna kipa grških junakov - Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace. Nato se bomo sprehodili po promenadi ob morju, znani kot "najlepši kilometer Italije". Ogledali si bomo tudi veliko katedralo z mnogimi umetninami. Kalabrija je tudi znana po njeni raznovrstni in bogati kulinariki. Zato, da bo naše potovanje popolno si bomo privoščili tipično večerjo v lokalni restavraciji. Sledil bo povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Tropea – Le Castella – Capo Colonna – Crotone
Po zajtrku v hotelu se bomo zapeljali še v eno priljubljeno letovišče Le Castella.  Ogledali si bomo izjemno privlačen aragonski grad, ki kraljuje na otočku, ki je s celino povezan le s tankim peščenim jezikom. Nato se bomo odpeljali na rt Capo Colonna, kjer je v času Velike Grčije stalo najpomembnejše svetišče - Herin tempelj. Od mogočnega templja je danes ostal le en steber, ki kljubuje času. Sledila bo vožnja v Crotone, panoramski zunanji ogled mesta, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Crotone – Santa Severina – Paestum  – Salerno
Po zajtrki si bomo ogledali Santo Severino. Zaradi nenavadne lege na skalnem pobočju nad dolino reke Neto si je prislužila ime "kamnita ladja". Mestece v normansko bizantinskem slogu krasi odlično ohranjen normanski grad.  Na sprehodu bomo videli še veličasten glavni trg ter katedralo z edinstveno, v celoti ohranjeno bizantinsko krstilnico. Čas bo tudi za individualno potepanje po gostoljubnem mestecu. Pot nas bo nato vodila v Paestum, eno najpomembnejših italijanskih arheoloških najdišč. Spoznali bomo značilno mesto antične Grčije, ki kasneje postalo del rimskega imperija, se sprehodili med templji, agoro, amfiteatrom. Področje je znano tudi po izdelavi bivolje mozarelle. Sledi vožnja v hotel v okolici Salerna, večerja in nočitev.

6. dan: Salerno – Reggia di Caserta – Slovenija
Po zajtrku v hotelu bo sledil povratek proti Sloveniji. Na poti bomo naredili postanek v Caserti, kjer si bomo lahko gledali kraljevo palačo, ki s svojo lepoto in 1200 sobanami spominja na francoski Versailles. Vstopnina v vrtove ali sobane plačljiva na licu mesta.  Po zaključenem ogledu povratek v  Slovenijo, predviden prihod v poznih nočnih urah.