avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Tajska - Bangkok in tropski Krabi

Datum odhoda: 25.10.2018, 21.02.2019
Min št. udeležencev: 10
Država: Tajska

Vstopna točka: letališče

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. in 2. dan: SLOVENIJA – TAJSKA
Zberemo se na beneškem letališču v zgodnjih popoldanskih urah, fakultativni transfer iz Celja, Ljubljane, Postojne in Nove Gorice do Benetk. Polet proti Bangkoku preko enega večjih letališč. Nočitev in obroki na letalu. Po pristanku v popoldanskih urah transfer v hotel in nočitev.  

3. dan: BANGKOK (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku bomo pričeli z ogledom Bangkoka in njegovih številnih znamenitosti. Obiskali bomo Wat Traimit, tempelj s pet tonskim zlatim kipom Bude, nato se bomo podali do prve javne univerze na Tajskem, tempelj Wat Po, s figuro ležeče Bude z vgraviranimi masažnimi točkami kjer so pričeli s poučevanjem tradicionalne tajske masaže in medicine. Kosilo v lokalni restavraciji. Nadaljevanje s panoramskim ogledom mesta po kraljevi ulici z monumentalnimi palačami, kraljevo rezidenco, palačo prestola, parlamentom, muzeji, stadionom tajskega boksa. Po zaključenih ogledih transfer v hotel, čas za večerjo in nočitev.

4. dan: BANGKOK (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku bomo obiskali kompleksu kraljevih palač, Grand Palace, resnični zakladnici tajske kulture in umetnosti ter Wat Phra Kaew, najpomembnejši budistični tempelj na Tajskem, kjer se nahaja pomembnim religiozno-politični simbol tajske družbe – smaragdni Buda. Nato se bomo vkrcali na značilen čoln in se podali na panoramsko plovbo po reki Chao Phraya, ki teče skozi središče mesta in služi tudi kot pomembna prometna pot ter »pisane klonge« okrožja Thonburi, kjer bomo spoznali kako poteka vsakdanje življenje povezano s kanali. Kosilo v restavraciji. Nato se bomo podali na ogled muzeja  Jim Thompson house museum z zbirko tajskih tradicionalnih hiš in eklektičnih starin. Po zaključenih ogledih povratek v hotel.

5. dan: BANGKOK - MAEKLONG RAILWAY MARKET - DAMNOEN SADUAK - KANCHANABURI (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku nas bo pot vodila na podeželje, kjer se bomo spoznali kako se prideluje kokosov sladkor, ustavili na prav posebni lokalni tržnici ob tirih, skozi katero večkrat na dan pelje vlak. Prispeli bomo na slikovito plavajočo tržnico Damnoen Saduak, kjer domačini še vedno trgujejo med seboj kar na svojih čolnih. Vkrcali se bomo na čolniček in zapluli po tržnici ter se prepustili lokalnemu utripu. Nato nas čaka pot v Kanchanaburi. Z vlakom se bomo popeljali po Death Railway in se ustavili pri znamenitem mostu čez reko Kwai, ki so ga zgradili zaporniki med II. svetovno vojno. Ogledali si bomo tudi vojaški muzej in pokopališče, kjer leži več tisoč zavezniških vojakov. Večerja in nočitev v hotelu

6. dan: KANCHANABURI – AYUTTHAYA – BANGKOK (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku si bomo privoščili panoramsko plovbo po reki Kwai in se nato odpravili proti na ogled kraljeve poletne palače bang Pa-In z obsežnimi vrtovi, ki združuje tajske in evropske arhitekturne sloge, nastanki pa segajo v čas, ko je bi bila bližnja Ayuthaya druga prestolnica Siama. Sprehod do kitajskega paviljona, darila kitajske zbornice leta 1889 tedanjemu kralju. Naslednji ogled bomo namenili Ayuthayi, ki je bila od sredine 14. do 18. stoletja prestolnica Siama. V tistem času je imelo mesto milijon prebivalcev in je bilo po poročanjih evropskih trgovcev eno najlepših mest na svetu. Ayuthayo so v sosedski vojni uničili Burmanci, kljub temu pa se je do danes ohranilo veliko izjemnih spomenikov iz tistega časa, ki obiskovalcu pričarajo veličino preteklosti. Po zaključenih ogledih povratek proti Bangkoku in nočitev v hotelu.

7. dan: BANGKOK – KRABI (zajtrk, večerja)
Zajtrk in prosto do odhoda na letališče za samostojno raziskovanje Bangkoka. Popoldanski polet v Krabi, transfer v hotel in nočitev.

8. dan: KRABI (zajtrk)
Po zajtrku dan prost za počitek, sprostitev ali druge individualne izlete.
Fakultativno, za doplačilo, možnost ogleda štirih otokov s hitrim čolnom vse do plaž, ki slovijo kot najlepše na svetu. Postanek na otoku Koh Poda, ki slovi po belih plažah in morju turkizne barve ter slikovitim osamelcem v morju ob obali. Postanek na piščančjem otoku, od koder se lahko ob oseki kar sprehodimo na sosednja otočka Koh Mor in Koh Tub ter jamo Phra Nang povezano z legendo indijske kraljice in ribičeve soproge. Kosilo na izletu v restavraciji.

9. dan: KRABI – PHI PHI - KRABI (zajtrk, kosilo na izletu)
Po zajtrku dan prost za počitek, sprostitev ali druge individualne izlete. Fakultativno, za doplačilo, priporočamo izlet na otoke Phi Phi: transfer s hotela na pomol in odhod hitre ladje na otok Phi Phi. Sledi panoramska plovba, postanek na plaži Monkey beach, kjer bomo znane po številnih opicah, ki bivajo v divjini in na beli peščeni plači. Naslednji postanek bomo izvedli v zalivu Tonsai Bay in čas za ogled podvodnega sveta z maskami. Sledi kosilo v restavraciji na plaži ter nadaljevanje z ogledi. Videli bomo lokacijo snemanja filma »The Beach«, Viking cave, ki je znana po nabiranju ptičjih gnezd v prehranske namene, ter druge slikovite zalive. Počitek na otočki Khai island z belo peščeno plažo in turkiznim morjem. Povratek v hotel.

10. dan: KRABI – BANGKOK (zajtrk)
Po zajtrku dan prosto za počitek in sprostitev. Pozna odjava s hotela, v popoldanskih urah transfer na letališče in polet v Bangkok. Prijava na polet proti Evropi z vmesnim prestopom.

11. dan: BANGKOK – BENETKE – NOVA GORICA – LJUBLJANA
Nočitev in obroki na letalu. Pristanek na beneškem letališču v dopoldanskih urah.