avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Andaluzija potovanje granada cordoba sevilla

Andaluzija, Gibraltar in Pireneji (ladja, avtobus)

Min št. udeležencev: 46
Država: Španija

Vstopna točka: Nova Gorica

Status aranžmaja: Potrjen

Zahteva za dodatne informacije

1. dan: NOVA GORICA – GENOVA    
Odhod ob 2.00 uri zjutraj in vožnja v Genovo. Vkrcanje na ladjo ter odhod v Barcelono (predvidoma ob 13.00).

2. dan: BARCELONA – ELCHE
Po izkrcanju v jutranjih urah vožnja s postanki v Elche. Nahajali se bomo že na področju, ki je bil stoletja pod arabsko oblastjo in si ogledali edinstven primer ostanka severnoafriške krajine na evropskih tleh. V nasadu dateljnovih palm s starinskim namakalnim sistemom se bomo soočili z arabsko tradicijo in uživali v obsežnem mestnem parku. Za doplačilo so možni ogledi tudi drrgih parkov v sklopu nasada z več kot 200.000 palmami. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: ELCHE – GRANADA     
Zajtrk in vožnja s postanki v Granado, kjer je še vedno prisoten arabski duh. Panoramski ogled starega mestnega jedra, večerja in nočitev v hotelu. Sprehod po večno živem Albaycinu, kjer se v pravljično četrt staplja vsa preteklost Granade. Njegovi temelji segajo v rimske čase, urbanistično je arabski, posamezni objekti pa imajo vsak svojo dušo. Zaustavili se bomo na razgledni ploščadi in se ozrli na mesto in Alhambro. Večerja in nočitev v hotelu

4. dan:  GRANADA – CORDOBA – SEVILLA     
Po zajtrku možnost ogleda Alhambre* (Generalife in Alcazaba-odvisno od razpoložljivosti), največje znamenitosti mesta in veličasten spomenik 700. letne vladavine arabske civilizacije, kjer bomo spoznali svet arabske domišljije, ki se materializira v Alhambra z vrtovi Generalife.  Vožnja v Cordobo. Mesto z bogato tisočletno zgodovino je bilo že v času Julija Cezarja glavno mesto province Hispania, kasneje emirat v sklopu kalifata Damaska in nato samostojen kalifat in ena najmočnejših srednjeveških kraljevin na Evropskih tleh. Mavri so mestu pustili neizbrisen pečat vse do španske rekonkviste. Ogledali si bomo mesto pod zaščito Unesca z eno izmed največjih mojstrovin arabske arhitekture iz časa kordovskega kalifata, eno največjih mošej na svetu, ki jo domačini imenujejo Mezquita. Vožnja v Sevillo, večerja in nočitev v hotelu v okolici.

5. dan:  SEVILLA     
Po zajtrku celodnevni ogled Seville, najbolj opevanega in najlepšega andaluzijskega mesta. Tu se je odvijala zlata doba kolonializma, v Sevillo je prihajalo zlato iz južne Amerike, pomorščaki so prinesli fižol, paradižnik, koruzo, krompir. Sprehodili se bomo do glavnih mestnih znamenitosti. Skozi Patio de los Naranjos bomo v katedrala katedralo z grobom Krištofa Kolumba, historičnega trga z ostanki iz obdobja antike, mavrske in kastiljske vladavine, nekdanje judovske četrti, danes živahnega predela starega mesta, Zlatega stolpa in do slikoviti Španskega trga. Za doplačilo možnost ogleda kraljeve arene za bikoborbe. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan:  SEVILLA – JEREZ DE LA FRONTEIRA – CADIZ – GIBRALTAR – COSTA DEL SOL     
Po zajtrku bomo obiskali Jerez, ki je znan po šoli jahanja in šeriju. Nadaljevanje poti v Cadiz in  panoramski ogled mesta, ki spada med najstarejša evropska mesta. Zgrajeno je na skali, ki se globoko zajeda v morje. Iz njegovega pristanišča je izplul Krištof Kolumb na eno izmed svojih odprav v Ameriko. Nadaljevanje poti proti edini angleški koloniji v Evropi. Gibraltar je znan tudi kot prosto trgovinska cona. Sledi panoramski ogled mesta, z mini avtobusi se bomo popeljali do znamenite kraške jame Sv. Mihaela in do “opičje skale”. Vožnja v hotel na Costi del Sol, večerja in nočitev.

7. dan:  RONDA – SETENIL DE LA LAS BODEGAS – MALAGA
Zajtrk. Zapeljali se bomo v Rondo, ki je s svojo arhitekturo in slikovito lego ob soteski, katera deli mesto na pol ena velika zanimivost. Podali se bomo do mosta Puente Viejo, enega izmed dveh mostov, ki je v zgodovini povezoval oba dela mesta, arabskega kopališča, postanek na Plaza de Toros z eno najpomembnejših aren za bikoborbe v Španiji. Pot nas bo vodila v Setenil  de la las Bodegas, edinstveno t.i. »belo vasico«. Nadaljevanje vožnje v Malago in ogled mesta, kjer sta se rodila slavni pesnik Lorca in slikar Pablo Picasso. Mesto, ki je bilo eno zadnjih kateremu se je uspelo osvoboditi izpod maverske oblasti, slovi po svojstveni atmosferi. Panoramski ogled. Večerja in nočitev v hotelu v okolici.

8. dan:  MALAGA – GUADIX – VALENCIA      
Po zajtrku vožnja po provinci Granada do mesta z največjim številom populacije v Evropi živeče v jamah. Ogledali si bomo naselje z ostanki arabske utrdbe in bivališči skopanimi v peščenjaku in glini, kamor naj bi se zatekli Arabci pred rekonkvisto ter obiskali lokalni muzej. Sledi vožnja proti Valenci. Večerja in nočitev v hotelu.

9. dan:  VALENCIA – KNEŽEVINA ANDORRA
Zajtrk in zunanji ogled znamenitosti Valencie. Sprehod po tisoč let staremu Barrio del Carmen, postanek pred katedralo povezano z legendo Sv. Grala, borzo svile -ikono evropske civilne gotske arhitekture ter panoramski ogled avantgardnega četrti - Mesto umetnosti in znanosti (City of the Arts and Sciences). Vožnja v kneževino Andorro. Prestop meje. Večerja in nočitev v hotelu.

10. dan:  ANDORRA – RENNES-LE-CHATEAU – PERPIGNAN – BEZIERS
Zajtrk in nenaporen pohod ob vodnih kanalih, ki sorodno kot na Madeiri, dovajajo vodo za namakanje v nižje ležeča vrtove. Vzdolž slednjih so potekale vzdrževalne poti, ki so danes spremenjene v pohodne trase in so zaradi slikovitosti postale priljubljena turistična atrakcija. Nadaljevanje poti do slikovite vasice Rennes-le-Chateau. Tukaj je od 1885 do 1917 župnikoval Béranger Saunière, ki je nenadoma prišel do denarja, da je čudovito obnovil skoraj porušeno cerkev in župnišce, zgradil vilo Betanijo, knjižnico v stolpu Magdala, tropski rastlinjak. Govori se, da je najbrž našel skrivnostni zaklad templjarjev ali katarov ali pa morda celo Sveti gral. Sprehod po vasi z ogledom cerkve in muzeja (vstopnine za doplačilo).
Po zaključenem ogledu se bomo podali proti Perpignanu in krajši panoramski sprehod po starem mestnem jedru s palačo kraljev Malorke, Campo Santo z gotsko Capelle de la Funeraria, Castillet-utrdbo nekdanjih mestnih vrat. Nadaljevanje vožnje v Beziers, mesto na skali, poznano je po zelo grobem obračunu Francozov z lokalnim prebivalstvom pri osvajanju današnjega francoskega juga. Večerja in nočitev v hotelu v okolici Beziers-a.

11. dan: BEZIERS – SAINT-MAXIMIN-LA-SAINTE-BAUME– GRASSE – NOVA GORICA
Zajtrk in vožnja v Saint-Maximin-la-Sainte-Baume, kjer se nahaja Bazilika Sv. Marije Magdalene, najpomembnejša sakralna gotska stavba v Provansi. Vendar pomen cerkve bomo odkrili šele ob obisku kripte. Vožnja proti Azurni obali, postanek v vasici Grasse in ogled muzeja izdelave opojnih parfumov. Nadaljevanje vožnje proti domu.