avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

skandinavske prestolnice

Skandinavske prestolnice z avtobusom

Min št. udeležencev: 45
Država: Danska - Nemčija - Norveška - Švedska

Vstopna točka: Nova Gorica, Postojna, Ljubljana

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: NOVA GORICA – LJUBLJANA – BAMBERG – HAMBURG  
Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah in vožnja z vmesnimi postanki za oddih proti Bambergu, ki je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Ljubko baročno mestno središče na sedmih gričih očara obiskovalca s številnimi kanali in mostovi. Sprehod do stare mestne mestne hiše na reki, med dvema mostovoma, stolnice sv. Petra, ki v svoji notranjosti skriva znamenitega Bamberškega jezdeca, nove rezidence in starega dvora. Tu je še idilična ribiška četrt imenovana „male benetke”. Nadaljevanje poti proti Hamburgu in krajši panoramski ogled. Nočitev v okolici mesta.
Opcija: Možnost letalskega transferja na relaciji Beneteke – Hamburg za doplačilo

2. DAN: KOBENHAVN - MALMÖ
Po zajtrku vožnja do otoka Fehmarn, kjer se bomo vkrcali na trajekt proti Kraljevini Danski. Krajša vožnja do prestolnice. Po prihodu v Kobenhaven si bomo ogledali staro pristanišče Nhyaven, popularni  kip male morske deklice, pot nas bo vodila do palače Christiansborg, kraljičine rezidence Amalienborg rotovški trg z mestno hišo. Prečkanje slikovitega mostu Øresund proti tretjemu največjemu mestu Švedske, Malmö. Nočitev v hotelu.

3. DAN: MALMÖ – STOCKHOLM
Po zajtrku prečkanje slikovitega mostu Øresund proti tretjemu največjemu mestu Švedske, Malmö. Ogled ljubkega in značilnega mestnega središča z zanimivo staro lekarno iz leta 1571, gradom, opečnato cerkvico St. Petri v gotskem slogu ter številnimi srednjeveškimi hišami. Naslednji postanek bomo izvedli v ljubki vasici Granna, ki je znana po obrtniški, tradicionalni ročni izdelavi ali bonbonov neposredno v trgovinah. Prohod v Stockholm v popoldanskih urah, panoramski ogled in nastanitev v okolici. Nočitev.

4. DAN: STOCKHOLM – GRIPSHOLM – ÖREBRO/KARLSTAD   
Zajtrk. Mesto slovi kot ena izmed najlepših prestolnic, zgrajeno je na 14 otokih in povezano z 57 mostovi. Odlikuje ga najbolj ohranjeno srednjeveško mestno središče z ozkimu ulicami, Gamla Stan, videli bomo kraljevo palačo, mestno hišo, palačo, kjer se odvija podelitev Nobelovih nagrad. Možnost ogleda muzeja Vasa, edine izvirne vojne ladje iz 17 stoletja z bogato okrasitvijo. Potonila je ob prvi plovbi, z morskega dna pa so jo rešili 333 let kasneje, obnavljali pa domala 50 let. Popoldan se bomo podali proti romantičnemu gradu Gripsholm s štiristo let zgodovine (vstopnina doplačilo) ob jezeru Mälaren in postanek v idilični vasici Mariefred. Nadaljlevanje vožnje v Orebro in nočitev v hotelu.

5. DAN: OSLO  
Po zajtrku nas bo pot vodila v norveško prestolnico Oslo, kamor bomo prispeli dopoldan in panoramski ogled mestnih znamenitosti. Ogledali si bomo Vigelandov park skulptur, se ustavili ob strdnjeveški utrdbi Akershus, se zapeljali do kraljeve palače, mestne hiše. in a. Zvečer se bomo vkrcali na trajekt za Dansko, namestitev po kabinah ter nočna plovba na Dansko.

6. DAN: FREDERIKSHAVN – AARHUS – JELLING – LÜBECK      
Zajtrk in izkrcanje ter vožnja do Aarhus-a, drugega največjega danskega mesta, ki je nastalo kot utrjena vikinška naselbina. Paoramski ogled starega mestnega jedra z ohranjenimi historičnimi ulicami, kraljeve poletne palače ter slikovitih sodobnih zgrad ko so "Isbjerget". Nadaljevanje poti v v Jelling, v osrednjem Jutlandu. Tu se nahaja ena izmed najpomembnejših evropskih vikinških znamenitosti. Ogledali si bomo vikinški kraljevi spomenik-velike kamne popisane z runami ob leseni cerkvica iz leta 1100 ki priča prehod iz poganske vikingov v krščansko vero. Nadaljevanje poti Lübecku, nastanitev v hotelu in nočitev.

7. DAN: LÜBECK – WURZBURG – LJUBLJANA - NOVA GORICA
Po zajtrku ogled starega mestnega središča Lübecka, nekdanje prestolnice lige hanzeatskih mest, ki je imela monopol trgovine na Baltiku. Zunanji ogled ene izmed najlepših nemških mestnih hiš, mestnih vrat Holtentor, ki so ena najbolj poznanih nemških zgradb v svetu, bolnišnice iz leta 1260 ter sprehod po edinstvenih srednjeveških uličicah. Pot nas bo vodila proti Wurzburgu. Zunanji ogled starega mestnega jedra z impozantno baročno rezidenco würzburškega knezeškofa, ki je del svetovne dediščine Unesca. Vožnja proti domu.