avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Alzacija

Min št. udeležencev: 45
Država: Francija

Vstopna točka: Nova Gorica, Solkan

Status aranžmaja: Prijave v teku

Zahteva za dodatne informacije

Termin: 09.5.-13.5.2017

1. DAN: SLOVENIJA – BREGENZ – LINDAU
Odhod iz Nove Gorice in Solkana ob 04:00 uri ter vožnja skozi predor Felbertauern proti Kitzbühelu. Kratek postanek v tem smučarskem središču in nadaljevanje poti proti Bodenskemu jezeru. Pot nas bo nato vodila do Bregenza in otoka Lindau. Slikovito staro mestno središče se nahaja na otočku na Bodenskem jezeru z edinim svetilnikom na Bavarskem. Ogled mestnih znamenitosti kot so vstop v slikovito mestno pristanišče, stare mestne hiše, glavno nakupovalno ulico Maximilianstrasse. Čez most se bomo peš podali na kopno ter vožnja v hotel, večerja in nočitev.

2. DAN: DONAUESCHINGEN – SCHONACH – GUTACH – FREIBURG - STRASBOURG
Zajtrk in odhod v Donaueschingen, kjer so bomo ogledali historični izvir reke Donave. Pot nas bo nato vodila do edinstvene posebnosti v Schwarzwaldu, največje ure kukavice na svetu, velike kot hiša. Naslednji ogled bomo namenili Gutachu, kjer bomo za doplačilo vstopnine obiskali zanimiv muzej na prostem, kjer bomo spoznali kulturno izročilo Schwarzwalda. Sprehodili se bomo med žago, mlinom, pekarno, med značilnimi vrtovi, videli rastline za proizvodnjo oblačil, zeliščni vrt z zdravilnimi rastlinami, ob različnih s slamo kritimi stavbami bomo spoznali različne sloge in ekonomske značilnosti regije. Pot nas bo nato vodila do najjužnejšega nemškega mesta, Freiburg. Ogled enega najslikovitejših starih južno nemških mestnih središč z eno najlepših nemških religioznih stavb. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: STRASBOURG – RIQUEWIHR - KAYSERBERG - COLMAR
Po zajtrku si bomo ogledali staro mestno jedro Strasbourga. Sprehodili se bomo ob rečnem obrežju do slikovitega predela La Petite France s starimi hišami. Videli bomo mestne palače, staro carinarnico, in znamenito rdečo stolnico ki je simbol mesta, baročni kompleks Palais Rohan, nekoč sedež nadškofov. Zapeljali se bomo tudi do sodobne mestne četrti, kjer so zgradbe Evropske Unije ter panoramski avtobusni ogled. Naslednji ogled bomo namenili vasici Ribeauville, ki je kot številne tukajšnje vasice ohranila tradicionalen alzaški izgled. Sprehod po vasici in za doplačilo vstopnine možnost obiska kleti znanega lokalnega proizvajalca. Videli bomo tudi manjši muzej v sklopu kleti, ki prikazuje tradicijo krajevnega vinogradništva ter degustacija vina. Kratek postanek v slikoviti vasici Riquewihr, ki slovi kot ena izmed najlepših vasic v Franciji. Vožnja v Colmar, značilnega alzaškega mesta, ki je zaradi številnih kanalov znano tudi kot »male Benetke«. Videli bomo tudi kip svobode v malem, ki je služil kot model za izdelavo znanega kipa, ki se nahaja v New Yorku, delo domačina iz Colmarja. Večerja in nočitev v hotelu v okolici mesta.

4. dan: BERN - THUN - LUZERN – COMO/MILANO
Po zajtrku vožnja v Bern, sprehod po starem delu Berna s srednjeveškim stolpom Zytglogge, prepoznavnem simbolom mesta, ki je služil kot stražni in urni stolp, nato kot ječa, hišo Alberta Einsteina, parlamenta. Po zaključenem ogledu nadaljevanje poti Thunu, ki je bil v času rimskega imperija administrativno središče regije, danes pa je prikupno švicarsko mestece s slikovitim osrednjim trgom. Krajši postanek še v Luzernu in ogled glavnih znamenitosti mesta. Že konec 12. st. je mesto postalo pomembno zaradi strateškega položaja ob trgovski poti Gotthard. Kasneje je prišlo pod vpliv Habsburžanov, a je skupaj z zavezništvom ostalih mest (Schwyz, Zurich, Bern...) uspelo premagati Avstrijce. Nastala je Švicarska konfederacija. Ogledali si bomo Kapellbrücke, lesen most,  zgrajen leta 1333, ki je ime dobil po bližnji cerkvi Sv. Petra, vodni stolp, stolnico, Vinski trg, kip umirajočega leva in številna lepa renesančna in baročna pročelja hiš. Vožnja proti Italiji. Večerja in nočitev v hotelu v širči okolici Coma, proti Milanu.

5. dan: COMO – BELLAGIO – LECCO – NOVA GORICA
Po zajtrku si bomo ogledali mesto Como, med katerim bomo spoznali in videli različne sloge ki se tu prepletajo: od neo-klasičnih vil, pa nazaj do baroka in renesanse. Mestece je bilo poleg lege ob jezeru vedno poznano kot mesto svile, ki je bila pomembna gospodarska panoga. Pot bomo nadaljevali proti romantičnemu mestecu Bellagio, ki ga imenujejo tudi biser jezera. Pozicija na polotoku, ki prispeva k milemu podnebju je razlog da je Bellagio postal ena prvih turističnih destinacij v severni Italiji. Tu so  med drugimi dopustovali cesar Franc Jožef, Gustave Flaubert, skladatelj  Franz Liszt. Ob sprehodu po mestecu bomo poleg zgodovinskih hotelov in ostalih lepih stavb videli še cerkev Sv. Giacoma. Nadaljevali bomo vožnjo v Lecco, kjer se bomo sprehodili do malega pristanišča, ki ga je dala zgraditi Marija Terezija in je še danes trgovsko središče mesta. Povratek proti domu, ki je predviden v poznih večernih urah.