avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

ISTANBUL IN MOJA BOŠ

Datum odhoda: 24.08.2018
Min št. udeležencev: 25

Vstopna točka: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

Status aranžmaja: Potrjen

Zahteva za dodatne informacije

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« in spoznajte mesto junakov iz nadaljevanke MOJA BOŠ, katerih življenje še vedno kroji močna družinska tradicija in kjer Orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah…Sprehodite se po slikovitih ulicah pod Galata stolpom in poiščite kavarno kamor sta zahajala Kemal in Nihan.Popeljite se po bosporski ožini in uživajte v pokrajini iz serije: pod bosporskim mostom in mimo obmorskih vil in dvorcev kjer živijo bogataši. Uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto!

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL in TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.10 in po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata kjer bomo poiskali kavarno kamor sta zahajala Kemal in Nihan. Na mostu Galata boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje.  Nočitev.

2. dan: ISTANBUL  

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray.  Zvečer predlagamo odhod na turški večer s folklornim programom in večerjo. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU ob katerem živita junaka serije)

Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživela bo zgodba junakov iz serije MOJA BOŠ in bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«!  Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in tako kot junaka iz serije pogledali proti Evropi in si mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4. dan: ISTANBUL– LJUBLJANA

Zajtrk. Predlagamo izlet v Eyup in z gondolo na razgledno točko s pogledom na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Se spomnite kdo od junakov iz serije je tu pil kavo?  Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano.