avrigotours

potovalna agencija

Izleti in potovanja

Bahai gardens - potovanje izrael

iZRAEL

Datum odhoda: 25.10.2018
Min št. udeležencev: 14

Vstopna točka: Ljubljana, Nova Gorica

Status aranžmaja: Potrjen

Zahteva za dodatne informacije

1. DAN: SLOVENIJA – TEL AVIV
Odhod v dopoldanskih urah in transfer na letališče ter prijava na polet proti Izraelu. Po opravljenih mejnih formalnostih se bomo podali v stari del Tel Aviva imenovan Jaffa, pomembno pristanišče že v drugem tisočletju p.n. štetjem, kasneje kraj znan po pomarančah, danes kraj legend in skoka v preteklost. Vožnja v hotel v okolici mesta, večerja in nočitev.

2. DAN: TEL AVIV – CEZAREJA – HAIFA – AKRA – NAZARET  
Po zajtrku se bomo po obalni cesti napotili do starega rimskega mesta Cezareja, kateremu so pečat dali Rimljani, Bizantinci in Arabci. Sprehod po arheološkem parku, pogledali si bomo antično pristanišče, gledališče, postanek ob križarskem obrambnem obzidju in bosanski mošeji, ki so jo zgradili izseljenci iz Bosne, še v času otomanskega imperija. Nadaljevanje poti do Haife, ki leži na pobočju gore Karmel ter ogled slovitih terasastih Bahajskih vrtov, ki so pod Unescovim okriljem. Vožnja do bližnje Akre, največjega in najbolj ohranjenega mesta vitezov križarjev v današnjem Izraelu, nad katerim so otomanski arabci zgradili svoje mesto. Panoramski ogled mestnih znamenitosti, ogled križarskega podzemnega mesta za doplačilo. Vožnja v Nazaret, večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: NAZARET – KAFERNAUM – TABGHA – PLOVBA PO GALILEJSKEM JEZERU – YARDENIT
Zajtrk. Ogled Nazareta in postanek cerkve Marijinega oznanjenja, ki stoji na mestu kjer naj bi se zgodilo angelovo oznanjenje Mariji. Tu bomo lahko videli tudi mozaik slovenskega cerkvenega umetnika Staneta Kregarja. Naslednji ogled bomo namenili Kafarnaumu, bibličnemu mestu s sinagogo, kjer je Jezus pridigal ter se nato podali v Tabgho na ogled antičnega mozaika. Vkrcali se bomo na lesen čoln in zapluli po Galilejskem jezeru. Z avtobusom bomo nadaljevali do Yardenita, krstnega kraja na reki Jordan. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN: NAZARET – QUMRAN – MRTVO MORJE – MASADA – ARAD
Po zajtrku nadaljujemo potovanje po dolini Jordana mimo enega najstarejših človeških naselbin, mesta Jeriho. Kratek panoramski pogled in postanek v Qumranu, kjer so našli znamenite zvitke. Ogled in nadaljevanje vožnja proti Masadi. Z žičnico se bomo podali na ogled utrdbe, ki se nahaja na strmem osamelcu in simbolizira izgon judov vse do ustanovitve države Izrael. Arheološko najdišče sodi pod zaščito Unesca in priča o judovskem uporu proti rimskemu imperiju. Z vzpenjačo se bomo podali nazaj v dolino in se odpeljali proti Aradu.  Seveda ne bomo kopanja v Mrtvem morju. Večerja in nočitev v hotelu.

5. DAN: ARAD – BEER SHEVA – KRATER RAMON – JERUZALEM 
Zajtrk in nadaljevanje poti proti puščavi Negev na jugu Izraela. Postanek v Beer Shevi za ogled Abrahamovih vodnjakov. Naslednji ogled bomo namenili Mitzpe Ramon Visitor Center ob največjem zemeljskem kraterju, ki je nastal z vodno erozijo. Po ogledu vožnja v zahodni Jeruzalem z muzejskim okrožjem , očarljivimi soseskam, izraelskim parlamentom Knesset in postanek na živahni in najboljši izraelski tržnici Mahane Yehuda, priljubljene pri domačinih in turistih. Večerja in nočitev v hotelu.

6. DAN: JERUZALEM
Zajtrk. Dan bomo namenili ogledu mesta treh velikih monoteističnih religij – judaizma, krščanstva in islama. Znotraj mestnega obzidja se bomo sprehodili po arabski četrti po znameniti Via Dolorosi na Kalvarijo, do bazilike Božjega groba s kamnom maziljenja in Kristusovim »grobom«. Ustavili se bomo v prostoru kjer je Jezus obhajal zadnjo večerjo in ob zidu objokovanja, kraju nekdanjega Salomonovega templja. Sprehodili se bomo še do starorimske ulice Cardo v judovski četrti, kjer bomo lahko podoživeli rimski vsakdanjik. Postanek na Oljski gori, ki se dviga nasproti jeruzalemskega Starega mesta. To je kraj krščanskih svetišč, židovskih pokopališč in arabskih naselbin, potniku pa ta kraj ponuja tudi zelo lep panoramski pogled na mesto. Sledi obisk nadvse zanimivega spominskega muzeja holokavsta Yad Vashem. Sprehodili se bomo po rekonstruiranem getu, postanek ob večnem ognju in dvorani imen, ob posameznih artefaktih pa bomo lahko odkrivali tudi pretresljive zgodbe posameznikov. Večerja in nočitev v hotelu.

7. DAN: TEL AVIV – NOVA GORICA - LJUBLJANA
Zajtrk in zgoden odhod s hotela. Prijava na polet proti izhodiščnemu letališču z vmesnim prestopom. Obrok na letalu. Po pristanku transfer v Novo Gorico