Avrigo in Izletnik v skupno družbo

datum: 21.06.2017

kategorija: Avrigo novice

Iz skupine Adventura Holding, katere cilj je postati najboljši ponudnik avtobusnih prevozov, potovanj ter izletov v Sloveniji in regiji, so sporočili, da bosta do konca leta v enotno družbo Avrigo-Izletnik dokončno povezana dva pomembna slovenska ponudnika avtobusnih prevozov, Avrigo in Izletnik.

NOVA GORICA, CELJE> >Avtobusi družb Avrigo in Izletnik, ki sta v lasti skupine Adventura Holding, že imajo poenoteno zunanjo podobo. Od junija dalje obe družbi povezuje tudi novo skupno vodstvo. Direktor družb Avrigo in Izletnik Celje je postal Sandi Brataševec, ki ima več kot 20 let izkušenj na področju prevozov in turizma in je bil do zdaj vodja komercialnega sektorja pri novogoriški družbi Avrigo, Miha Tavčar z več kot 10 - letnimi izkušnjami s področja financ pa ostaja na mestu člana uprave v obeh družbah.

Kot so sporočili iz skupine Adventura Holding, bodo potniki povezovanje obeh družb že ta mesec občutili prek poenotenih, predvsem pa novih storitev, ki jim bodo poenostavile nakup ter povečale dostopnost in kakovost samih prevozov.

Lani deset milijonov potnikov

Pojasnili so še, da je s tem končana prva faza integracije, v kateri so trenutno že povezani Integral Notranjska, Integral Zagorje, Integral Stojna Kočevje ter Kuratur, pridružila pa se jim bo tudi družba Promet Mesec.

“Skupina zdaj v voznem parku razpolaga z že več kot 500 avtobusi oziroma 20.000 sedeži. Samo v lanskem letu smo prepeljali več kot 25 milijonov kilometrov in več kot deset milijonov potnikov. Cilj nove skupine je postati najboljši ponudnik avtobusnih prevozov, potovanj ter izletov v Sloveniji in regiji,” je povedal Jernej Zajec, direktor poslovnega razvoja pri Adventuri Holding.

500 linij javnega potniškega prometa

Družbe v skupini Adventura Holding kot koncesionarji izvajajo javni potniški promet v cestnem prometu na več kot 500 linijah po Sloveniji in tako povezujejo več kot polovico slovenskega ozemlja. Imajo razvejano mrežo poslovnih enot in dobro geografsko pokritost Slovenije.

Skupina trenutno izvaja mestni potniški promet v petih slovenskih mestih; Novi Gorici, Velenju, Postojni, Krškem in v Idriji, posebne linijske prevoze za več kot sto šol in številna podjetja po Sloveniji. Družbe aktivno sodelujejo tudi s turističnimi destinacijami, turističnimi ponudniki in organizatorji dogodkov pri prevozu turistov, vključno s potniki na križarjenih, ki se ustavijo v Luki Koper, so še sporočili iz Adventure Holding.

vir: Primorske novice, sreda, 21. junij 2017, NACE NOVAK