Reference

Članstvo ZTAS

ztasTuristične agencije so leta 1996 ustanovile Združenje turističnih agencij Slovenije g.i.z. – ZTAS, z namenom uresničevanja poslovnih interesov na področju dejavnosti turističnih agencij in organizatorjev potovanj, pospeševanja stroke in izobraževanja na tem področju, uveljavljanja poslovnih pravil in pospeševanja kakovosti storitev turističnega posredovanja, zaščite turistov - potrošnikov na turističnih potovanjih ter povezovanja in sodelovanja s sorodnimi organizacijami doma in v tujini. Ob ustanovitvi Združenja turističnih agencij so bile sprejete osnovne programske usmeritve, ki jih ZTAS izvaja v svojem letnem programu.

Poleg Pogodbe o ustanovitvi in Statuta ima združenje tudi Kodeks poslovnih in etičnih pravil, ki obvezuje članice k profesionalnemu delovanju in zaščiti potrošnika – turista. Reden član ZTAS lahko postane vsaka turistična agencija, registrirana v Sloveniji, katere osnovna dejavnost je turizem.

Članstvo ECTAA

ectaZTAS - Združenje turističnih agencij Slovenije je bilo, 26. novembra 2008 na skupščini ECTAA v Valenci, sprejeto v združenje ECTAA, Združenje nacionalnih skupnosti evropskih turističnih agencij (Group of National Travel Agents and Tour Operators Associations within EU) in s tem postalo njen polnopravni član.

Udinese Calcio

udinese_logo.jpgUdinese Calcio je italijanski nogometni klub, ki ima sedež v Vidmu (Udine) v Italiji v Furlaniji - Julijski krajini. Ustanovljen leta 1896 je tako drugi najstarejši profesionalni italijanski klub, ki nastopa v samem vrhu italijanske nogometne lige "A", takoj za Genoa C.F.C..

Tradicionalen dres igralcev je črno - bela črtasta majica, črne hlače in bele nogavice. Klub ima sedež na stadionu "Friuli", ki sprejme 41.652 gledalcev (čeprav je trenutno omejen na 30.900). Številnim navijačem v Furlaniji in okolici je simbol njihovega ponosa.

Z veseljem in ponosom se lahko pohvalimo, da je bila družba Avrigo d.d., v konkurenci najboljših avtobusnih prevoznikov na področju širše regije Furlanije - Julijske krajine v Italiji, izbrana za uradnega prevoznika nogometnega kluba »Udinese Calcio«, za obdobje petih let.

ND Nova Gorica

hit_logo.jpgOktober 1947 pomeni začetek več kot šestdesetletne tradicije neprekinjenega igranja nogometa na Goriškem. Ponazarja rojstni dan nogometnega kluba z imenom Gorica, pristnega in naravnega predhodnika današnjega Nogometnega društva Gorica.

Ta je v vseh dosedanjih desetletjih spreminjal ime, igrišča oz. lokacije, položaje na lestvicah prvenstev, menjeval vodstva, nudil neizmerno veselje številnim igralcem, razveseljeval in kdaj tudi razočaral zvesto publiko, vsekakor pa se razvojno vzpenjal vse do sodobnih časov, ko je klub s svojim delovanjem postal eden izmed najbolj prepoznavnih športnih kolektivov aktualne slovenske države.

Podjetje Avrigo d.o.o. kot uradni prevoznik opravlja avtobusne prevoze ekipe ND Gorica.

FC Koper

FC-koper-grb-282x300Nogometni klub FC Koper je športno društvo z najštevilčnejšim članstvom na slovenski obali. Ustanovljen je bil leta 1920. Vzdevek pod katerim se največkrat prepoznamo je kanarčki. Vse od prve sezone v samostojni Sloveniji, naši nogometaši branijo barve kluba na najvišjih ravneh klubskega tekmovanja v državi. Članska ekipa doslej le tri krat ni igrala v najvišjem rangu slovenskega nogometa, sicer pa se lahko pohvali z naslovom državnega prvaka in dvema pokalnima lovorikama. Podobno uspešna  je bila doslej tudi mladinska ekipa, ki ima v svojih vitrinah poleg ligaškega naslova še tri pokalne lovorike. Kadetska ekipa je še ena uspešna stalnica našega kluba saj je bila kar trikrat najboljša v državi. Koprska nogometna šola je doslej rodila kar nekaj šampionov, državnih reprezentantov na vseh ravneh in ostalih nogometnih delavcev ter trenerjev. Prav ti so poleg naši najmlajših tudi srce kluba. V FC Kopru dela v vseh selekcijah 18 trenerjev in 4 trenerji vratarjev.

Podjetje Avrigo d.o.o. kot uradni prevoznik opravlja avtobusne prevoze za ekipo FC Koper.

Eurobasket 2013

logoEuroBasket.jpgEvropsko prvenstvo v košarki 2013 (uradno EuroBasket 2013) je 38. evropsko prvenstvo v košarki, ki bo leta 2013 potekalo v Sloveniji. To je za samostojno Slovenijo prvo evropsko prvenstvo v košarki, je pa leta 1970 Jugoslavija gostila svetovno prvenstvo v košarki, tedaj je sklepni del turnirja potekal v Hali Tivoli. Prizorišče sklepnega dela turnirja bo Arena Stožice, sodelovalo bo štiriindvajset reprezentanc. FIBA Evropa je odločitev o izbiri prizorišča uradno sprejela na zasedanju 5. decembra 2010 v Münchnu. Štiri slovenska mesta bodo gostila najboljše reprezentance stare celine.

Podjetje Avrigo d.o.o. bo kot eden izmed uradnih prevoznikov opravljalo avtobusne prevoze ekip na področju Primorske.